Heren 1 als underdog naar koploper Inter Rijswijk

30 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De leermomenten volgen elkaar voor de mannen van Sliedrecht Sport nu in hoog tempo op. Na de met 1-3 onfortuinlijk verloren strijd tegen runner-up Cito staat de selectie van Tim Oskam voor een nieuwe, ultieme testcase. De strijd in het hol van de leeuw (Marimbahal in Rijswijk) tegen koploper Inter Rijswijk kan onder de gegeven omstandigheden aantonen waar Sliedrecht Sport momenteel staat ten opzichte van de topteams uit de Topdivisie. Bijzondere bijkomstigheid is, dat in de selectie van Inter een groot aantal spelers staat met een Sliedrecht Sport verleden: Ward Boehlee, Ferdi Reedijk, Jeroen van Zwieten, Niek Rooks en Niek de Bresser droegen ooit de blauw-met-witte-kleuren en zijn er natuurlijk op gebrand tegen hun 'ouwe cluppie' weer eens ouderwets te vlammen.

Tim Oskam stuurde afgelopen zaterdagavond aanvankelijk een verrassende basisopstelling de vloer op in een goed bezette sporthal De Stoep. Marco Snijders en Albert Stek hielden vooralsnog Ian de Bus en Roy Kroon in hun trainingsjack en kregen van de coach de opdracht mee vanaf het eerste fluitsignaal vol gas te geven. Dit lukte aanvankelijk wonderwel, waardoor het enigszins beduuste Cito al snel tegen een achterstand van acht (!) punten aankeek. De aanvankelijk messcherpe service nam naarmate de set vorderde echter in kracht af, waardoor Cito puntje voor puntje dichterbij kon komen en in een zinderende slotfase alsnog de winst naar zich toe trok: 25-27.

Het mes sneed door deze uitkomst vervolgens aan twee kanten: Sliedrecht Sport had moeite de tegenslag te verwerken en hielp daarmee de opponent uit Zeist verder in de wedstrijd. Het zelfvertrouwen groeide bij de gasten, waardoor de wedstrijd kantelde en Cito overtuigend de tweede set binnenhaalde: 16-25.

Trainer Tim Oskam trachtte de bakens te verzetten door de inbreng van Roy Kroon (al tijdens de tweede set), Ian de Bus en Daniël van Helden. Het hielp Sliedrecht Sport terug in de wedstrijd: de vonk sloeg over naar de tribunes en Cito kreeg, ondanks een inhaalslag, nadrukkelijk het nakijken: 25-22.

De opleving kreeg jammer genoeg geen navolging in de vierde set : een haperende pass, een afnemende servicedruk en enig fortuin aan de kant van Cito doet Sliedrecht Sport achter de feiten aanlopen, waardoor uiteindelijk aan de nederlaag niet meer te ontkomen was: 19-25.

Teleurstelling derhalve na afloop in de wetenschap, dat er zeker meer in had gezeten tegen een uiteindelijk meer ervaren team als Cito.

advertentie
advertentie