Sliedrecht Sport lijdt eerste nederlaag

30 oktober 2013 om 00:00 Nieuws

SNEEK - Enigszins gelaten heeft landskampioen Sliedrecht Sport de eerste seizoensnederlaag ondergaan tegen een fel strijdend VC Sneek, dat op basis van 100 procent inzet en karakter de favoriet uit de Alblasserwaard op de knieën kreeg: 3-2 (25-21,25-20,17-25,19-25,15-11).

Coach Appie Krijnsen zag ondanks het teleurstellende resultaat toch ook positieve facetten aan de zaterdagavond in de Sneker Sporthal: ,,Na een goede start in de competitie is het misschien wel goed, dat we hier tegenaan lopen. We halen op de trainingen een hoog niveau, dat er in de wedstrijd niet altijd uit komt. Op momenten sluipt er een bepaalde angst binnen de ploeg en dat is een gegeven, waar een ieder de komende week eens mee aan de slag kan, noem het maar huiswerk voor de bovenkamer."

Zo liep Sliedrecht Sport in de eerste twee sets enigszins achter de feiten aan. Het speelde bij vlagen slordig en kreeg te maken met een tegenstander, die uitstekend verdedigde en aan zelfvertrouwen won naarmate de wedstrijd vorderde. Sliedrecht Sport had vanaf de derde set het lek enigszins boven water en domineerde de wedstrijd in het derde en vierde bedrijf. Het had zich echter verkeken op de weerbaarheid van VC Sneek, dat ondanks een 6-8 achterstand bij de wisseling van veld in de vijfde set toch nog reserves genoeg had voor een vlammend eindschot, waarop Sliedrecht Sport het antwoord schuldig bleef.

Zaterdag wil Sliedrecht Sport revanche voor eigen publiek in De Stoep, waar het debutant Set-Up '65 uit Ootmarsum ontvangt. De karakterploeg uit Twente maakt een verdienstelijk debuut in de eredivisie, waar het afgelopen zaterdag won van Dynamo Apeldoorn (3-2) en met een vijfde plaats op de ranglijst uitstekend uit de startblokken is gekomen. De komst van de tweeling Kirsten en Ilse Oude Luttikhuis (ex-Eurosped) heeft het team duidelijk versterkt en de vraag is of de speciale ambiance van De Stoep op de nieuwkomer inspirerend of verlammend zal werken.

advertentie
advertentie