13 november 2013 om 00:00 Nieuws

Hoi,

Hier nog een paar kortjes uit de raad. Kijk maar wat past in de vp-kolom. De rest naar nw2 ofzo.

Caroline

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Bedrijfscontactfunctionaris vervangt centrummanager

SLIEDRECHT – De taak van de centrummanager zit er na drie jaar op. Sinds 1 november is zijn functie beëindigd. De gemeente wil in zijn plaats per 1 januari een zogenoemde 'bedrijfscontactfunctionaris' aanstellen.

De gemeenteraad vergaderde dinsdagavond over de begroting voor 2014. Daarin vraagt het college de raad om goedkeuring voor een investering in een nieuwe eenheid die de Drechtsteden moet gaan promoten. Deze eenheid gaat voor de hele regio bedrijven werven en de verkoop van gronden stimuleren. Sliedrecht wil hieraan voor een periode van twee jaar ? 40.000,- per jaar bijdragen. Binnen de nieuw te vormen eenheid krijgt Sliedrecht echter als enige Drechtstedengemeente geen 'eigen' bedrijfscontactfunctionaris. De gemeente stelt daarom voor deze op eigen kosten aan te stellen. Het geld is hiervoor beschikbaar omdat de centrummanager per 1 november gestopt is.

De bedrijfscontactfunctionaris krijgt een bredere taak dan de centrummanager. Hij moet voor het hele dorp inzetbaar zijn bij allerlei zaken die betrekking hebben op de lokale economie.

advertentie
advertentie