Fysiotherapie Sliedrecht West: 1988-2013

14 november 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Fysiotherapie Sliedrecht West, gevestigd in de Maaslaan 8, viert het 25 jarig bestaan. De oprichters Hans Mikhout en Norbert Stolwijk begonnen eind juni 1988 met de voorbereidingen om in Sliedrecht West een praktijk te beginnen. In afwachting van een bouwvergunning werd in een hoekhuis aan de Prickwaert gestart, om vervolgens, na enige discussie met de gemeente, in 1991 de definitieve nieuwbouw in de Maaslaan te betrekken.

De praktijkvoering is door het volgen van meerdere cursussen en beroepsgerichte opleidingen in de loop der jaren uitgebreid en verbeterd. De cliëntgerichte en persoonlijke benadering is door de kleinschalige opzet van de praktijk gebleven wat blijkt uit de waardering voor het snel inplannen, de korte wachttijden, het op tijd afspraken nakomen en de openingstijden 's avonds (al sinds 1992).

Nadat in 2003 Norbert Stolwijk vanwege persoonlijke redenen naar Amsterdam vertrok, is Bob Melman toegetreden tot de maatschap. In 2007 zijn de medewerkers S. Schaap en P. Elschot voor zichzelf begonnen en vervangen door maatschapslid Esther Boer-Bot, die de fysiotherapiepraktijk combineert met PTS fitness. Esther behandelt met name COPD-groepen en diabetespatiënten.

Fysiotherapie wordt geheel uit de aanvullende verzekering en daarna beperkt uit de basisverzekering vergoed. ,,De summiere voorlichting over de vergoedingen fysiotherapie door de zorgverzekeraars baart ons toch zorgen", aldus Mikhout. ,,Veel mensen denken dat ze zelf de behandelingen moeten betalen. Fysiotherapie wordt echter volledig vergoed uit de aanvullende verzekeringen. Hierdoor betaalt men ook geen eigen risico, aangaande de basisverzekering."

De regeling voor fysiotherapie na operaties van bijvoorbeeld heup of knie is wel afwijkend. Hierbij worden de eerste twintig behandelingen uit de aanvullende verzekering vergoed, waarna de daaropvolgende behandelingen uit de basisverzekering vergoed worden. Wanneer patiënten niet (voldoende) aanvullend verzekerd zijn, kan men bij Fysiotherapie Sliedrecht West tegen een voordelig tarief de therapie toch volgen."

Hans Mikhout , Bob Melman en Esther Boer-Bot zullen u de komende jaren blijven informeren over deze ontwikkelingen ten aanzien van de door u te volgen therapie. Ter gelegenheid van het 25 jarig bestaan ontvangen alle cliënten een leuke attentie.

advertentie
advertentie