Tweede schaakteam zakt door ijs

16 november 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het tweede team van Schaakvereniging Sliedrecht kende al een dramatische start, maar in de derde wedstrijd ging er nog meer mis dan in de vorige twee wedstrijden. De jonge honden van Spijkenisse 2 maakten hun favorietenrol meer dan waar door met een zevenklapper huiswaarts te keren. Dat was enigszins geflatteerd, maar de Sliedrechtse reserves konden geen enkel moment op een beter resultaat dan een nederlaag rekenen.

Teamleider Kees van der Does zag met lede ogen aan dat  goed opgebouwde stellingen werden verknald en dat de tegenstander op sommige borden gewoon beter was. Het begon nog redelijk met een rustige remise van Robert van Rekom, maar daarna ging het ene bord na het andere de mist in. Ook de gebroeders Mensing konden het tij niet keren. Uiteindelijk wist alleen jeugdspeler Floris Verweij nog een halfje te boeken.

Door de troosteloze nederlaag bungelt het tweede team puntloos onderaan. Handhaving zal een enorme klus gaan worden in de Promotieklasse, waar maar liefst 4 teams degraderen. Maar wie weet, het team heeft vaker voor hete vuren gestaan.

advertentie
advertentie