INGEZONDEN Excuus van Sinterklaas

17 november 2013 om 00:00 Nieuws

Beste kinderen en ouders van Sliedrecht,

We hebben al vele intochten in Sliedrecht mogen meemaken, maar dit is er eentje om niet te vergeten. We zijn al een keer uitgeweken naar de halte van de waterbus vanwege verbouwingen in de haven, maar een kapotte boot vlak voor de haven hebben we nog niet meegemaakt.

Ter hoogte van Boskalis kwam de boot stil te liggen door stroomuitval. Gelukkig kwam de Bakkerspiet voorbij met de speedboot en konden we toch nog een twintigtal Zwarte Pieten aan wal brengen. De inmiddels benaderde Rijkswaterstaat had ons toegezegd ons naar de haven te brengen. Bij aankomst deden ze dit toch niet. Helaas mocht de speedboot ook niet meer verder varen van Rijkswaterstaat. Rijkswaterstaat wilde de gestrande stoomboot niet naar de haven brengen, dus zat er niets anders op dan naar een dichtstbijzijnde kade aan te leggen. Gelukkig was er veel contact met de haven in Sliedrecht en hebben de burgemeester en de havenmeester de brandweerbus kunnen regelen.

Daar zaten we dan met Boekenpiet, Hoofdpiet en Stafpiet in een brandweerbus met zwaailichten en sirene aan op weg naar de haven. Anders dan gepland en veel te laat hebben we gelukkig nog veel kinderen blij kunnen maken met onze komst.

Ik wil graag alle ouders en kinderen onze excuses aanbieden, dat ze veel langer hebben moeten wachten op onze komst dan gepland was. Tevens wil ik een compliment maken aan de organisatie dat ze ervoor hebben gekozen om de aankomst, dan wel in aangepaste vorm, toch door te laten gaan en er voor te zorgen dat de kinderen niets tot weinig van deze hinder hebben gemerkt.

De organisatie van de intocht in Sliedrecht bestaat uit vrijwilligers en die hebben hun uiterste best gedaan om de situatie zo snel mogelijk op te lossen. Ik heb met de voorzitter gesproken van de stichting en zij hebben beloofd deze intocht goed te evalueren en ondanks deze onmacht zich toch ook hierop proberen voor te bereiden.

De kinderen die ik tijdens onze intocht en de shows heb mogen spreken, hebben ondanks alles toch een super dag gehad. Ik zie er daarom ook al weer naar uit om elkaar de hand te kunnen schudden op 30 november op het Winklerplein of op de Kerkbuurt. Kijk voor al onze informatie ook even op www.sinterklaassliedrecht.nl.

Vriendelijke groeten

Sinterklaas

advertentie
advertentie