Open dag vakantieschip Rode Kruis

18 november 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Rode Kruis legt in Sliedrecht de loopplank uit. Iedereen mag zaterdag 30 november een kijkje nemen op de J. Henry Dunant. Het schip ligt die dag aan de Havenstraat en is van 15.00 uur tot 18.00 uur toegankelijk. Tijdens deze open dagen zijn er rondleidingen, informatieve filmvoorstellingen en kunnen vragen aan de bemanning worden gesteld.

Het Nederlandse Rode Kruis is al ruim zestig jaar specialist in volledig verzorgde vakanties voor mensen met een lichamelijke of sociale beperking. ,,Onze gasten zijn mensen die chronisch ziek of gehandicapt zijn. Mensen die zware zorg nodig hebben, afhankelijk zijn van mantelzorgers, weinig financiële armslag hebben en vaak in een sociaal isolement verkeren. Mensen die om deze redenen niet of nauwelijks de mogelijkheid hebben om op vakantie te gaan. Met de J. Henry Dunant, het vakantieschip van het Nederlands Rode Kruis, wordt 44 weken per jaar voor 68 gasten uit heel Nederland een vakantie mogelijk gemaakt", vertelt Joke Raaijmakers, kapitein van de J. Henry Dunant.

,,Tijdens een vakantieweek, die van maandag tot zaterdag duurt, richten we ons primair op ontspanning, aandacht en een goede verzorging. Deze zorg is in handen van geschoolde beroepskrachten en deskundige vrijwilligers. Juist de betrokkenheid en onvoorwaardelijke aandacht van onze vrijwilligers maakt voor veel gasten het verschil met hun thuissituatie."

Deze reizen zijn niet mogelijk zonder de inzet van de vele vrijwilligers die ofwel een week aan boord, ofwel een middag aan land, de gasten van een onvergetelijke tijd weten te voorzien. Per reis gaan er 54 vrijwilligers mee, waaronder een arts maar ook verpleegkundigen, ziekenverzorgenden, medewerkers zorg, restaurant- en keukenmedewerkers.

advertentie
advertentie