20 november 2013 om 00:00 Nieuws

Beste redactie van het Kompas Sliedrecht,

Bij deze mijn bijdrage.

Klaas Blokland,

wijkagent Sliedrecht West

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

Verlichting

Terwijl ik dit schrijf regent het. Niet zo verrassend want het plenst al weken. De zomer heeft , na wat positief oponthoud zich nu definitief teruggetrokken en plaats gemaakt voor de herfst. Als vanouds gekenmerkt door wind, regen en vallende bladeren, terwijl lagere temperaturen ook dringend een rol voor zich op eisen. De energiemeters draaien weer op volle toeren doordat mijnheer Daglicht het vroegtijdig voor gezien houdt.

Die vroege duisternis zal ons de komende maanden zowel in de ochtend als in de avondspits omsingelen. Een gekrioel van auto’s en andere vervoermiddelen passeren of kruisen elkaar links en rechts, Vrijwel altijd met gezwinde spoed om zijn bestuurder toch zo vlot mogelijk op het werk dan wel in de vertrouwelijkheid van het huisgezin te laten verschijnen.

Als het dan ook nog eens regent en het wegdek door haar glinstering niet altijd even duidelijk op het netvlies verschijnt, wordt de situatie er voor menigeen niet eenvoudiger op. Vooral automobilisten maar uiteraard ook andere weggebruikers, hebben een gruwel aan dit soort omstandigheden. Door het slechte zicht en de intensiteit van het aanwezige verkeer is het soms een ware beproeving om zonder trammelant en tragiek op de plaats van bestemming te komen.

Maar?.., we kunnen elkaar ook een handje helpen door met goed verlichte voertuigen rond te rijden. Ik lanceer deze voor de hand liggende optie omdat ik u waarschijnlijk niet zal shockeren als ik u verklap dat nog veel mensen zonder enige morele betrokkenheid het aandurven om zonder deugdelijke verlichting rond te rijden.

Fietsers, bromfietsers, het zijn wezens die op dit gebied vaak moeilijk te beïnvloeden zijn en kennelijk niet het besef leven dat zij voor automobilisten vaak moeilijk waarneembaar zijn.

Goede verlichting is een wettelijke verplichting en de politie moet handhaven. Ik geef toe, we doen het lang niet altijd consequent en waarschuwen veel, Misschien wel eens te veel. De komende maanden zullen er weer verlichtingscontroles plaatsvinden waarbij ook bekeurd zal worden.

Beste mensen , zorg alstublieft dat de verlichting van uw voertuig en/of van uw kinderen in orde is. Behoedt u voor die nare bekeuring. Tegenwoordig is het minimaal 50 Euro die Vadertje Staat van uw verwacht. En die weet er wel raad mee. Het wegwerken van het begrotingstekort staat immers hoog op de agenda van deze regering. Het is nu aan u om minister Dijsselbloem te laten inzien dat het aanboren van deze inkomstenbron in ieder geval in Sliedrecht gedoemd is tot mislukken. Ik heb er in ieder geval geen moeite mee.

Klaas Blokland

Wijkagent Sliedrecht/West

Klaas.blokland@zuid-holland.politie.nl

advertentie
advertentie