Te Gekke Krijtjes, meer dan alleen krijten

22 november 2013 om 00:00 Nieuws

H'VELD-G'DAM - Toen de Hardinxveldse ondernemers Inge Schipper en Esther Hettema twee jaar geleden begonnen met de verkoop van hun Te Gekke Krijtjes hadden ze nooit bedacht dat het zo'n groot succes zou worden.

Door de driehoekige krijtjes te demonstreren op markten en beurzen richtten ze zich in de beginfase vooral op kinderen. Al snel kwam er interesse vanuit bejaarden en verzorgingstehuizen, gehandicapteninstellingen en onderwijsinstellingen. De van bijenwas gemaakte krijtjes zijn namelijk ideaal in gebruik, ze geven niet af aan handen en kleren en hoeven ook nooit geslepen te worden. Hierdoor gaan ze heel lang mee.

,,Kinderen ervaren het 'wauweffect' door met een krijtje over het papier te gaan waar iets met reliëf, bijvoorbeeld een boomblad, onder ligt. Ook voor oudere mensen met nog maar weinig kracht is dit een leuke bezigheid. Zo hebben ze op een makkelijke manier snel resultaat. Dit bevordert het zelfvertrouwen weer", zeggen de twee.

Op een gegeven moment kwamen ze in contact met Sannie Burmester die veel meer mogelijkheden in de krijtjes zag. Zij ging er mee aan de slag en bedacht nieuwe technieken. Inmiddels is zij de creatief designer van Te Gek! en houdt zij ook een blog bij waar de echte creatievelingen filmpjes en workshops kunnen volgen met de krijtjes. ,,Door bijvoorbeeld reukloze terpentine te gebruiken zijn er ineens veel meer toepassingen met de krijtjes. Inmiddels zijn de Te Gekke Krijtjes al een begrip in de creatieve wereld. Veel kaartenmakers en stempelaars kunnen niet meer zonder deze krijtjes. De workshops die tijdens beurzen worden gegeven zijn inmiddels heel populair", vertellen Inge en Esther.

Te Gek is gestart met een doosje basis- en een doosje pastelkleuren, inmiddels zijn er ook de metallic- en de te gekke kleuren. Daarnaast is er voor de kinderen het Te Gekke Krijtjesboek. Een creatief boek dat in combinatie met de Te Gekke Krijtjes oneindig veel te gebruiken is. Voor de echte creatieveling heeft Te Gek! haar eigen stempellijn die ook weer leuk te gebruiken is in combinatie met de krijtjes. Binnenkort komt er een speciale website voor scholen en instellingen. Op www.schoolkrijtjes.nl worden onder andere workshopfilmpjes getoond die bijvoorbeeld op het digibord afgespeeld kunnen worden. Voor groepen zullen de krijtjes in emmertjes met 30 stuks verkocht worden zodat door meerdere personen met dezelfde kleur gewerkt kan worden. Deze emmertjes zijn tevens voordeliger in aanschaf.

De dames van Te Gek! hebben dus niet stil gezeten en hopen met hun Te Gekke Krijtjes klein en groot enthousiast te kunnen maken om creatief bezig te zijn. Inmiddels zijn er meer dan tien verkooppunten in Nederland die de krijtjes van Te Gek! verkopen en ook workshops op locatie behoren tot de mogelijkheden. Meer informatie via www.tegek.nu en op www.sannie-lovestostamp.blogspot.com. Voor speciale aanbiedingen bij afhalen, bel 0184-630424 of 06-26116069.

advertentie
advertentie