Sliedrecht gokt en verliest bij S.H.O.: 2-0

24 november 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Sliedrecht is er niet in geslaagd in het restant (25 min.) van de onlangs gestaakte wedstrijd bij S.H.O. in Oud Beijerland de bakens te verzetten. In een alles of niets offensief kreeg Sliedrecht in de slotminuten het deksel op de neus toen spitsspeler Geert Bakker enerzijds de eerste periodetitel voor zijn team definitief in veilige haven loodste en Sliedrecht door zijn tweede treffer opzadelde met een fikse kater : 2-0.

Trainer John de Wolf moest nog danig sleutelen aan zijn team, waarin Joey Rijsdijk, Sander Vink, Stefan van Dam en Berry de Groot met blessures ontbraken en dientengevolge plaats werd ingeruimd voor o.a. Tim van Stek en Dennis Bot. Rob Kanters werd tijdens het duel ingebracht om als pinch hitter gevaar te stichten in het strafschopgebied van de thuisclub.

Sliedrecht trachtte vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Bijl druk te zetten op de S.H.O. defensie maar slaagde er niet in om echte kansen te creëren. Daarbij moest het uiterst attent zijn op de tegenstoten, waarbij de ervaren spitsen Henk Roeland en Geert Bakker loerden op hun kansen. In de slotminuten was Sliedrecht dichtbij de gelijkmaker maar het stuitte daarbij op goed keeperswerk van doelman Raymond Kuipers. Hij was het, die na een afgeslagen aanval de bal met een verre uittrap bracht bij Geert Bakker, die de Sliedrechtse defensie uiterst efficiënt aftroefde : 2-0.

Naast de nederlaag liep Sliedrecht extra schade op door de gele kaart voor Desley de Wolf en de rode kaart (2x geel) voor Fitim Meha, die na herhaaldelijk ageren op de arbitrage na 18 minuten het veld moest verlaten.

Sliedrecht zakte door de mislukte missie bij S.H.O. naar een vierde plaats op vier punten afstand van koploper Spijkenisse. A.s. zaterdag staat de belangrijke thuiswedstrijd tegen Heerjansdam op de agenda : winst is essentieel om mee te kunnen blijven draaien in de kopgroep van de eerste klasse C. Komende dinsdag wordt in Delft een vriendschappelijk duel gespeeld tegen zondag hoofdklasser D.H.C. Het duel op sportpark Brasserskade begint om 20.00 uur.

Opstelling Sliedrecht : Jeffrey ter Veer ; Jordy de Jong, Tim van Stek (19’ Rob Kanters), Dennis Bot, Nigel van Egmond ; Levy Liesdek, Desley de Wolf, David Pieters ; Dennis Verhoef, Fitim Meha, Luciano van Harlingen.

advertentie
advertentie