Efficiënt Sliedrecht naar ruime zege

1 december 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - v.v. Sliedrecht heeft dankzij een opvallend ruime overwinning (5-1) op medeconcurrent Heerjansdam weer aansluiting gevonden bij de koplopers S.H.O. en Spijkenisse. Op slechts twee punten achterstand op eerder genoemde teams wordt de komende confrontatie in en tegen Spijkenisse uiterst interessant, en belangrijk voor de tweede helft van het seizoen.

Sliedrecht kwam mentaal en tactisch goed voorbereid aan de start: met een vrij roerige week achter de rug, waarin het vertrek van trainer John de Wolf aan het einde van het seizoen - en de mentale tik door de 7-0 oorwassing in het oefenduel van dinsdagavond bij D.H.C. - stof tot nadenken had gegeven. De selectie was zich terdege bewust van het feit dat een aansprekende prestatie niet op een beter moment kon komen. Voeg daarbij de lessen die de tegengoals in de wedstrijden tegen Zuidland, Drechtstreek en S.H.O. hadden opgeleverd, en het was duidelijk dat Sliedrecht door de technische staf tot in de toppen van de tenen gemotiveerd was afgeleverd aan de middenstip van De Lockhorst.

Sliedrecht startte met de prima debuterende Samet Ulusoy als linkervleugel verdediger en kreeg al in de tweedee minuut een welkom steuntje in de rug, toen aanvoerder Stefan van Dam alert reageerde op een te zachte terugspeelbal van Heerjansdammer Remco Roos en de bal langs Jim v.d. Leer binnen kon schieten (1-0). Heerjansdam liet zich aanvankelijk niet ontmoedigen door deze tegenslag, combineerde er lustig op los en had verreweg het meeste balbezit op de helft van de tegenstander. Tot echte uitgespeelde kansen leidde dit niet; Sliedrecht speelde vanuit een solide organisatie en bleef loeren op de counter, waarbij het met Nilton Tavares Ramos, Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen een gouden trio binnen de gelederen heeft. Met zijn snelheid, vlekkeloze techniek en inzicht was het Nilton Tavares Ramos die na 24 minuten Heerjansdam een tweede slag toediende uit zo'n eerder genoemde counter: 2-0.

Het antwoord van Heerjansdam liet niet lang op zich wachten: Johan Versluis verzilverde drie minuten later een discutabele penalty: 2-1. Even later maakte de overigens goed leidende arbiter Van Wijk uit Nieuw Lekkerland opnieuw felle reacties los, door opnieuw naar de witte stip te wijzen, ditmaal in het voordeel van Sliedrecht. Nilton Tavares Ramos faalde in eerste instantie, de strafschop moest echter worden overgenomen, hetgeen laatstgenoemde de kans gaf zich te revancheren (3-1). Even leek Sliedrecht de problemen over zichzelf af te roepen na een rode kaart van Desley de Wolf, die een natrappende beweging maakte naar Heerjansdam spits Gelly Koi. De derde treffer van Nilton Tavares Ramos (vanuit de rebound na een gemiste elfmeter trap van Luciano van Harlingen) gaf Sliedrecht een goed gevoel richting de warme thee in de rust (4-1).

Diegene, die na de hervatting een alles-of-niets offensief van Heerjansdam verwachtten, kwam bedrogen uit. Het lukte niet om Sliedrecht echt onder druk te zetten en toen Heerjansdammer John Schot met rood kon vertrekken verdween het geloof in eigen kunnen bij Heerjansdam. Een assist van Luciano van Harlingen op Dennis Verhoef bracht vier minuten voor tijd de definitieve eindstand op het scorebord: 5-1.

Aanvoerder Stefan van Dam gaf na afloop aan, dat Sliedrecht er extra op gebrand was geen onnodige tegentreffers te incasseren. ,,Daarbij liep de wedstrijd zoals wij gehoopt hadden, namelijkk met ruimte voor een counter en daar is op een goede wijze mee omgesprongen. Dit geeft weer de nodige inspiratie, die nodig is om aanstaande zaterdag bij Spijkenisse opnieuw goed te presteren."

Opstelling Sliedrecht : Jeffrey ter Veer ; Jordy de Jong, Desley de Wolf, Levy Liesdek, Sahmet Ulusoy ; Berry de Groot (78' Rob Kanters), Sander Vink, Stefan van Dam ; Nilton Tavares Ramos, Dennis Verhoef (85' Tim van Stek) en Luciano van Harlingen.

advertentie
advertentie