'Stank is niet te harden'

4 december 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ruim een maand geleden plaatste de Bioderij acht nieuwe schoorstenen, die ongeveer twee keer zo hoog zijn dan de oude. Daarmee zou de stankoverlast tot de verleden tijd behoren. Volgens Baanhoek-West bewoner Elco Fok is dit niet zo. ,,Wij hoopten het ook, maar het bleef bij hoop. De stank is niet te harden."

Door Caroline Voorbergen

Op woensdag 20 november was de pannenekoekengeur zo 'penetrant' volgens Fok dat hij per mail een klacht stuurde naar de gemeente en de Bioderij. De gemeente antwoordde de Sliedrechter dat hij bij de eerstvolgende keer de klachtenlijn van de Omgevingsdienst moet bellen zodat de geur opgemeten kan worden. ,,Dat ben ik zeker van plan", zegt Fok.

Hij en andere Sliedrechters met klachten kunnen zich ook richten tot Gijs Herwig van het bewonerscomité. ,,Het blijft belangrijk dit soort meldingen te inventariseren", zegt Herwig. ,,Wij hebben sinds de nieuwe schoorstenen nog maar één klacht binnen gekregen en dat was niet die van meneer Fok. Het geluid dat ik in de buurt over het algemeen hoor is dat het wel verbeterd is. Zelf heb ook ik niet veel meer geroken. Maar wellicht heeft het probleem zich door de hogere schoorstenen verplaatst naar de straten verder op in Sliedrecht zoals in Baanhoek-West? Om die vraag te kunnen beantwoorden is het belangrijk dat mensen overlast blijven melden."

HR-manager Johan Kok van de Bioderij zegt de vraag al wel te kunnen beantwoorden. ,,Wij hebben mailcontact met een gezin in Baanhoek-West en zij zeggen dat het wel degelijk verbeterd is. Dat horen we van meer mensen uit de buurt en zelf ruiken we ook niks meer. Kijk, ik zal niet zeggen dat er nooit meer iets geroken zal worden, maar het is nu verwaarloosbaar. En daar zijn we erg tevreden over", zegt Kok. ,,Als niet iedereen tevreden is, vinden we dat jammer en horen we dat graag. We blijven het volgen."

advertentie
advertentie