Sliedrecht moet meerdere erkennen in titelkandidaat

8 december 2013 om 00:00 Nieuws

SPIJKENISSE - Met nog één wedstrijdronde te gaan voor de winterstop heeft Sliedrecht moeten erkennen nog niet te kunnen wedijveren met titelfavorieten als S.H.O. en Spijkenisse. Binnen twee weken tijd kon Sliedrecht geen potten breken bij voornoemde teams. Na de 2-0 bij S.H.O. ging het collectief van trainer John de Wolf bij Spijkenisse met dezelfde cijfers onderuit.

Vriend en vijand waren het er na afloop op het sportpark Jaap Riedijk over eens : Spijkenisse was de betere ploeg en had verdiend gewonnen, Sliedrecht kwam er deze middag niet echt aan te pas. S.H.O. en Spijkenisse hebben door de resultaten van zaterdag j.l. een gat geslagen van vijf punten, Sliedrecht zit vooralsnog even in de wachterkamer.

Spijkenisse begon sterk in de wetenschap, dat het tegen een goed voetballend team als Sliedrecht ruimte kon verwachten. De groen-witten zaten kort op de opbouw bij Sliedrecht, waren razendsnel in de omschakeling met veel dynamiek aan de bal. In de 27e minuut profiteerde Ruperto Dorothea van de ruimte, die hij kreeg aan de rechterkant, en rondde een knappe individuele actie af met de openingstreffer : 1-0. Spijkenisse bleef veelvuldig in balbezit en was de dominerende partij waarbij Sliedrecht vrij plichtmatig en zonder overtuiging weerwerk bood.

Na rust schakelde Sliedrecht over op een meer opportunistische tactiek, waarbij met de lange bal werd getracht Nilton Tavares Ramos en Luciano van Harlingen te bereiken. Het leek daarmee enigszins onder de druk van Spijkenisse vandaan te komen, maar kon echter niet voorkomen dat (opnieuw) Ruperto Dorothea (ex LRC, ex RVVH, opleiding bij Sparta) onvoldoende consequent verdedigen bij Sliedrecht met een tweede treffer wist te bekronen : 2-0.

Pas vanaf dat moment gooide Sliedrecht enigszins de schroom van zich af en trachtte terug in de wedstrijd te komen. Met tal van listige, kleine overtredingen wist het fysiek sterke Spijkenisse de tegenstander echter voldoende te ontregelen, waardoor Sliedrecht niet tot écht uitgespeelde kansen kon komen.

Komende zaterdag krijgt Sliedrecht streekgenoot Alblasserdam op bezoek. De oranjehemden zijn bezig aan een sterke serie, hetgeen de koppositie in de tweede periode heeft opgeleverd. Sliedrecht zal een topprestatie nodig hebben om een goed resultaat af te dwingen en niet nog verder achterop te raken.

Opstelling Sliedrecht : Jeffrey ter Veer ; Jordy de Jong, Stefan van Dam, Rob Kanters, Sahmet Ulusoy ; Berry de Groot, Sander Vink, Nigel van Egmond (73' Fitim Meha) ; Nilton Tavares Ramos, Dennis Verhoef, Luciano van Harlingen.

Overige wisselspelers : Rens Verhoeven, Tim van Stek, Maurice de Groot.

Sliedrecht kon niet beschikken over Joey Rijsdijk (geblesseerd), Desley de Wolf en Levy Liesdek (beiden geschorst).

advertentie
advertentie