9 december 2013 om 00:00 Nieuws

Geachte redactie,

Ik verzoek u vriendelijk om deze week onderstaand persbericht te plaatsen over de komende lezing bij vereniging Christiaan Huygens. Voor nadere informatie kunt u mij mailen of bellen.

Met vriendelijke groet,

Paul Bakker

Sterrenkundevereniging Christiaan Huygens

0626016535

PERSBERICHT

Lezing bij Huygens: De Manen van Jupiter.

Op vrijdag 13 december houdt Rob Smit bij sterrenkundevereniging Christiaan Huygens een lezing over de manen van Jupiter. Smit neemt ons mee naar de binnenste vier grote manen van Jupiter, die in het begin van de 17de eeuw werden ontdekt door de Italiaanse onderzoeker Galileo Galilei. Deze zogenaamde Galileïsche manen hebben de namen Io, Europa, Ganymedes en Callisto. Dank zij een aantal historische ruimtevaartmissies naar Jupiter hebben we veel geleerd over deze manen. Elk blijkt een fascinerende wereld op zich te zijn. Er is actief vulkanisme op Io. Europa en mogelijk ook Ganymedes hebben diepe oceanen verborgen onder hun oppervlak. Callisto heeft misschien wel het oudste landschap in het zonnestelsel. Smit gaat ook in op komende ruimtevaartmissies die meer duidelijkheid zullen scheppen over deze fascinerende hemellichamen.

De lezing vindt plaats bij Streeknatuurcentrum Alblasserwaard aan de Matenaweg 1 te Papendrecht, op de grens met Wijngaarden. De aanvang is 20.30 uur, de toegang is 3 euro. Kijk voor de routebeschrijving en meer informatie op www.verenigingchristiaanhuygens.nl <http://www.verenigingchristiaanhuygens.nl/> .

EINDE PERSBERICHT

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

advertentie
advertentie