Sliedrecht krijgt 'achtertuin' over het spoor

18 december 2013 om 00:00 Nieuws

De gemeente wil in dit gebied tussen de provinciale weg en de Tolsteeg de 'achtertuin' van Sliedrecht realiseren met onder meer een nieuw sportcomplex voor voetbalvereniging Sliedrecht. Ook komt er een vijver die als waterberging dient en wordt er gedacht aan de aanleg van wandel- en ruiterpaden. Daarnaast is er ruimte voor particulieren met ideeën, zoals kleinschalige horeca, een visvijver, een minicamping of andere recreatieve voorzieningen die in het landelijke gebied passen. Ook wordt er geïnvesteerd in fietsverbindingen, zowel vanuit het dorp als naar de Alblasserwaard.

SLIEDRECHT – Een Recreatief Knooppunt ten noorden van de Betuwelijn is haalbaar als de gemeente Sliedrecht zelf een deel van het gebied ontwikkelt en de rest overlaat aan de initiatieven van private partijen. Dat is de uitkomst van een onderzoek dat de gemeente het afgelopen jaar heeft laten doen.

De plannen zijn financieel haalbaar door de huidige voetbalvelden van het sportcomplex De Lockhorst als bedrijventerrein te ontwikkelen.

Het bestuur van de voetbalvereniging is blij met de ontwikkelingen. De gebouwen op het huidige complex zijn nodig aan een opknapbeurt toe en ook de velden moeten over enige tijd gerenoveerd worden. ,,Zo worden twee vliegen in één klap gevangen. Omdat deze ontwikkeling eraan zat te komen, hebben we gewacht met het opknappen van onze kleedruimtes”, aldus Kees Verhoef, de nieuwe voorzitter van vv Sliedrecht.

Lucien Spek, voorzitter van tennisvereniging SLTC, zit in een soortgelijke situatie, alleen heeft hij nog geen duidelijkheid van de gemeente gekregen. ,,We zijn volop in gesprek”, zegt de preses. ,,De laatste berichten zijn dat wij niet meeverhuizen naar de overkant. Maar helemaal zeker weten we het nog niet. Er is ook gesproken over een nieuwe locatie naast de te bouwen sporthal aan de Benedenveer. Of we blijven hier gewoon zitten. Aan alle scenario's zitten voor ons voor- en nadelen. Het maakt ons inmiddels niet zoveel meer uit als we maar een keer duidelijkheid krijgen. Want de accommodatie heeft dringend behoefte aan groot onderhoud.”

Lees ook de reacties van de Sliedrechtse fracties op pagina...

advertentie
advertentie