Repair Café

19 december 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - SWS wil vanaf januari een keer per maand op zaterdag een Repair Café organiseren in De Reling aan de Industrieweg 13. Inwoners van Sliedrecht kunnen hier naartoe komen met hun kapotte spullen, om die ter plaatse, samen met de aanwezige reparateurs, weer in orde te maken. Repair Café Sliedrecht heeft ook nog ruimte voor meer handige vrijwilligers. Repair Café Sliedrecht zoekt bewoners met verschillende vaardigheden om tijdens de Repair Café-bijeenkomsten aanwezig te zijn om dingen te repareren waar bewoners mee komen en die het leuk vinden om hun kennis te delen met dorpsgenoten. Er wordt vooral gezocht naar mensen die handig zijn met de naaimachine om kleding of textiel te herstellen, mensen die kleine mankementen aan fietsen kunnen repareren, aan elektrische apparaten en aan meubels of houten voorwerpen. Daarnaast wordt gezocht naar mensen die de functie van gastvrouw of gastheer willen vervullen. Die zorgt voor koffie en thee, bezoekers welkom heet en fungeert als aanspreekpunt voor zowel de bezoekers als de reparateurs in het Repair Café.

Repair Café Sliedrecht is een initiatief van Stichting Welzijnswerk Sliedrecht (SWS) dat repareren promoot als alternatief voor weggooien, reparatiekennis wil behouden en dat - via het organiseren van repareerbijeenkomsten - de sociale samenhang en verbinding in het dorp wil versterken.

Meer over de achtergrond en doelstellingen van het Repair Café: www.repaircafe.nl. Interesse? Mail naar a.vereijken@welzijnswerksliedrecht.nl of bel naar 0184-416729.

advertentie
advertentie