20 december 2013 om 00:00 Nieuws

Aan de redactie,

Binnenkort brengt Ars Musica met koor, orkest en solisten één van Haydn’s meesterwerken ?Die Schöpfung’. Dit nieuwjaarsconcert op 18 januari is in de Augustijnenkerk in Dordrecht. Die Schöpfung is een prachtige muzikale vertaling van het scheppingsverhaal. In het bijgevoegde persbericht kunt u meer lezen over het concert. Het is fijn als u dit bericht binnenkort in (de agenda van) uw medium kunt opnemen. Alvast hartelijk bedankt!

Met vriendelijke groet,

Marieta van Ginkel

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

P E R S B E R I C H T

Nieuwjaarsconcert met Die Schöpfung van Haydn

Op 18 januari 2014 is in Dordrecht het sfeervolle nieuwjaarsconcert van het Concertkoor en Begeleidingsorkest van Ars Musica. Op het programma staat één van de meest bekende werken van Joseph Haydn, Die Schöpfung. Dit meesterwerk van Haydn is een indrukwekkende muzikale vertaling van het scheppingsverhaal. De concerten van Ars Musica zijn hoogstaand en ook van Die Schöpfung maken ze een ware beleving. Het 37 koppige orkest bestaat uit strijkers, blazers en pauken. De 40 koorleden en solisten staan onder leiding van dirigent Patrick van der Linden. De solisten Margreet Rietveld (sopraan) Falco van Loon (tenor) en Daniël Hermán Mostert (bas) vertellen over de zes scheppingsdagen. Het koor viert iedere nieuwe dag en brengt onder andere het mooie en bekende 'Die Himmel erzählen die Ehre Gottes'.

Het concert is op 18 januari om 20.00 uur in de Augustijnenkerk, Voorstraat 216 in Dordrecht. Kaarten (? 20,-) zijn te bestellen via www.stichtingarsmusica.nl en op de avond zelf aan de zaal. (? 22,-)

--------------------------

Aan de redactie: Voor meer informatie over dit concert en over Ars Musica kunt u contact opnemen met Albert-Jan van Ginkel. Tel. 0318-561533

U bent van harte welkom bij het nieuwjaarsconcert. Laat het ons even weten als u komt dan ontvangt u van ons één gratis kaartje.

advertentie
advertentie