Afbeelding
Archief BDUmedia

Veilige vuurwerkverkoop in Zuid-Holland Zuid

Nieuws

SLIEDRECHT - Elk jaar controleren inspecteurs van de omgevingsdienst en de regionale brandweer alle verkooppunten van vuurwerk in de regio. Tijdens intensieve inspecties van de opslag- en verkoopruimten is gelet op naleving door de ondernemers van de wettelijke eisen op het gebied van bouw- en brandveiligheid. Met een goed resultaat: alle 36 verkooppunten zijn bestempeld als 'Goedgekeurd verkooppunt vuurwerk 2013'.

De goedgekeurde vuurwerkverkooppunten zijn dit jaar te herkennen aan een opvallend rode sticker op de deur en de bijbehorende poster in de winkel. De ondernemers hebben tijdens de voorcontroles laten zien dat de verplichte administratie op orde was. Daarnaast voldoen de opslag- en verkoopruimtes van vuurwerk op bouwkundig en brandveiligheidsgebied aan het Vuurwerkbesluit. De voorcontroles worden al jaren door de omgevingsdienst in samenwerking met de regionale brandweer uitgevoerd.

Het is een veilig gevoel voor inwoners om te weten dat het vuurwerk bij de ondernemers volgens de wettelijke eisen is opgeslagen en wordt verkocht. Maar ook nog tijdens de verkoopdagen op 28, 30 en 31 december doet de omgevingsdienst opnieuw controles waarbij vooral wordt gelet op het gedrag van het vuurwerkverkopende personeel. Want er mag bijvoorbeeld niet teveel vuurwerk zijn opgeslagen in de verkoopruimte. Ook is er een maximale hoeveelheid vuurwerk die per consument mag worden afgenomen en zijn er leeftijdgrenzen voor de aanschaf van bepaald vuurwerk. Met het volgen van deze wettelijke regels wordt veiligheid voor inwoners en omgeving gewaarborgd.

De Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid (OZHZ) voert namens de zeventien gemeenten en de provincie Zuid-Holland wettelijke milieu- en omgevingstaken uit zoals vergunningverlening, toezicht en handhaving. Namens de zeventien gemeenten in de regio Zuid-Holland Zuid voert OZHZ jaarlijks de vuurwerkcontroles uit.

advertentie
advertentie