Stichting Sliedrecht en Cultuur reikt de Gouden Aren uit

23 december 2013 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op 17 december heeft de Stichting Sliedrecht en Cultuur weer de Gouden Aren uitgereikt. Jaarlijks kent het bestuur van de stichting een Gouden Aar toe aan een persoon of instelling die gedurende langere tijd een bijdrage heeft geleverd aan de cultuur van en voor Sliedrechters. Aan de prijs is een (bescheiden) geldbedrag verbonden.

Dit jaar viel de eer te beurt aan Smartlappenkoor Bagger en Het Nationale Baggermuseum.

Het Smartlappenkoor bestaat sinds 1996, en is oorspronkelijk voortgekomen uit de Cultuurraad, de voorganger van de huidige Stichting Sliedrecht en Cultuur. Jarenlang was het koor zo populair dat er een wachtlijst voor lidmaatschap bestond. Het koor treedt regelmatig in Sliedrecht en daarbuiten op, ook op evenementen. Het bestuur toonde zich vereerd met de prijs.

Het huidige Baggermuseum, gevestigd aan de Molendijk 204 stamt uit 1958, toen Ir. W. Bos het idee opperde om het oude Raadhuis aan de Kerkbuurt in te richten als museum. Dat werd in 1964 gerealiseerd, als Het Sliedrechts Museum. Na enkele omzwervingen werd de collectie die met het baggerwezen te maken heeft ondergebracht in het voormalige woonhuis van de fam. Volker aan de Molendijk. Het museum is inmiddels wijd en zijd bekend, en zet Sliedrecht en haar verbintenis met het baggeren uitstekend op de kaart. Namens het bestuur nam dhr. R. van der Ven de Gouden Aar in ontvangst.

Voorzitter Anja de Rooij van Sliedrecht en Cultuur reikte de Gouden Aren aan de beide prijswinnaars uit.

advertentie
advertentie