Ondernemers vergroten elkaars netwerk en omzet

Nieuws

SLIEDRECHT - Aanbevelingsplatform BNI De Drecht is medio december gestart. De leden van dit netwerk hebben wekelijks intensief contact met elkaar. Doel: het verhogen van de omzet.

De Drecht is het tiende actieve chapter van BNI in Zuidwest-Nederland, waarbij ondernemers uit Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en Dordrecht tot Hendrik Ido Ambacht zijn aangesloten. De leden merken dat veel collega-ondernemers informatie willen over hun opties. BNI De Drecht houdt daarom dinsdag 7 januari van 06.45-09.00 uur in restaurant De Krom in Oud Alblas een kennismakingsontbijt voor nieuwsgierige ondernemers uit de regio. Tientallen ondernemers maken dan kennis met de leden en hun bedrijf en met de wijze van netwerken bij BNI.

Harry Eskes, voorzitter van BNI-chapter De Drecht: ,,Veel te vaak is netwerken zo vrijblijvend. Je hebt een leuk gesprek – meestal kort - en daarna loopt je gesprekspartner naar het volgende doelwit met de woorden ‘ik houd mijn ogen open’. Resultaat: niets. Bij BNI werkt dat anders. De leden kennen elkaar goed, want zij zien elkaar wekelijks tijdens een ontbijtsessie. Zij gingen onderling commitment aan en introduceren elkaar actief in hun netwerk. Zo heeft ieder lid nu zo’n 20 onbetaalde verkopers voor zich op pad. Dankzij de BNI-formule zijn er vele voorbeelden dat ondernemers in een jaar tienduizenden euro’s extra omzet halen door wekelijks samen te ontbijten en actief te netwerken. Veel ondernemers zijn nieuwsgierig naar de BNI-formule. Daarom organiseren wij 7 januari het kennismakingsontbijt. We vragen een kleine vergoeding en dat men veel visitekaartjes meeneemt.”

Het BNI-motto is ‘Givers gain® ofwel Geven loont’. Wat je geeft, krijg je terug. Kenmerkend voor de groep ondernemers is, dat zij met veel passie en gedrevenheid hun vak uitoefenen. Ook gaan zij binnen BNI commitment aan met de groep waar ze deel van uit maken en stellen hun netwerk open. Door het geven van aanbevelingen zorgen ze voor een warme ingang in een bedrijf waar hun BNI-collega graag zou binnenkomen. Hierdoor hoeven deze minder koude acquisitie te doen en hebben zo feitelijk een heel verkoopteam aan het werk.

BNI staat voor Business Network International. Het is een netwerkorganisatie met meer dan 6.400 chapters verdeeld over de hele wereld. BNI De Drecht is chapter nummer 136 in Nederland en het tiende chapter in Zuidwest-Nederland. Dit bestaat uit 18 leden en wil doorgroeien naar zo’n 40 leden. Hierbij kan van elke beroepsgroep maar één persoon als lid deelnemen. Dit zorgt voor een grote diversiteit in branches en beroepsgroepen.

Nieuwsgierig naar het BNI-concept? Iedere ondernemer en ondernemende werknemer is welkom. Aanmelden en informatie kan rechtstreeks via Harry Eskes, 06-539219293 of e-mail harry@eldapr.nl.

advertentie