Nieuws

'2014 wordt een bijzonder jaar'

Burgemeester kijkt terug en blikt vooruit

SLIEDRECHT - Bram van Hemmen, burgemeester van Sliedrecht, hield donderdag 2 januari zijn nieuwjaarstoespraak tijdens de traditionele nieuwjaarsreceptie. Niet alleen keek hij tevreden terug op 2013 en de jaarwisseling, hij wierp tevens een blik op de toekomst. De aankomende gemeenteraadsverkiezingen noemde hij hierbij 'één van de belangrijkste van de laatste decennia'.

Van Hemmen begon zijn speech door te melden dat hij tevreden was over de jaarwisseling: ,, Geen geweld tegen hulpverleners, geen grote branden en minder vernielingen. En gelukkig geen ernstige slachtoffers."

Tevens blikte hij tevreden terug op 2013, waarbij veiligheid, werkgelegenheid, betrokkenheid en de prestaties van de volleybaldames niet onbenoemd bleven. Ook prees hij de vele bouwactiviteiten: ,, Ondanks de crisis bouwt Sliedrecht door." In 2014 zal dit niet anders zijn, zo bleek. In de laatste vergadering van 2013 heeft de raad namelijk een belangrijk principebesluit genomen omtrent een nieuwe Sporthal aan de Benedenveer, zo liet Van Hemmen weten.

Blik vooruit

,, Voor Sliedrecht is 2014 een bijzonder jaar", liet burgemeester Van Hemmen weten. Mede omdat de stad begin mei 950 jaar bestaat. Als één van de uitdagingen van 2014 noemde hij de overheveling van taken op het gebied van jeugdzorg naar de gemeente.

Het meeste aandacht besteedde de burgemeester echter aan de aankomende gemeenteraadsverkiezingen, die hij 'één van de belangrijkste van de laatste decennia' noemde. ,, De gemeente krijgt nieuwe verantwoordelijkheden waar mensen nog directer mee te maken krijgen. Een vitale democratie is een belangrijke voorwaarde voor succes", aldus de burgemeester. ,,De mensen die u straks kiest in de raad, bepalen straks voor u hoe de beperkte middelen en de grote taken ingevuld worden."

Tevens benadrukte Van Hemmen dat het nieuwe bestuur nog transparanter dan voorheen moet worden: ,,Wellicht denkt u nu onwillekeurig aan de inzet van social media. Uiteraard zal de inzet van nieuwe media een rol moeten spelen, maar als het daarbij zou blijven dan is dat echt te beperkt."

advertentie
advertentie