COLUMN: Doei…Jumbo

Nieuws

SLIEDRECHT- De rook van het vuurwerk is nog maar net opgetrokken en het 'normale' leven begint alweer in Sliedrecht. We gaan iets doen wat wij nuchtere Nederlanders goed kunnen: Over tot de orde van de dag. De eerste week zonder onderbreking is al weer een aardig eind voorbij en de kinderen zijn weer naar school.

Persoonlijk ben ik blij dat al die feestdagen weer voorbij zijn. Eigenlijk heb ik er een hekel aan. Misschien wel omdat feestdagen zo'n inbreuk maken op mijn ritme. Het is ook weer tijd om de oude goede voornemens weer uit de kast te trekken. Waarschijnlijk heeft u er, net als ik, een aantal die elk nieuw jaar weer worden opgefrist. Om die sleur eens te doorbreken was ik half december al begonnen met de winnende voornemens van dit jaar. Zo hoef ik die niet half februari pas op te geven, maar kan ik ze met een gerust hart komende week al laten varen.

Het begin van een nieuw jaar gaat vaak gepaard met goed nieuws en optimistische gedachtes. Toch hoorde ik deze week een bericht waar ik vol afschuw naar geluisterd heb. De Jumbo heeft een aantal jonge, hard werkende medewerkers ontslagen. Niet omdat ze hun werk niet goed hebben gedaan, of omdat ze niet klant vriendelijk zijn geweest, niets van dat. Deze gasten hebben uitstekend hun best gedaan en drie jaar lang het beste beentje voor gezet. Mensen die gezichtsbepalend zijn geweest voor onze plaatselijke Jumbo. Het is bij deze supermarktketen blijkbaar gebruikelijk om contracten van mensen die er drie jaar gewerkt hebben niet te verlengen. Normale bedrijven belonen zo'n periode met een vast contract!

Het is een grote schande dat wij dat soort dingen laten gebeuren zonder dat het consequenties heeft. Ik kom eigenlijk alleen maar in die desbetreffende supermarkt, maar zal toch op zoek moeten naar een andere ben ik bang. Trek uw eigen conclusies zou ik zeggen. Doei….Jumbo.

Ik heb toch niet zo veel boodschappen nodig zolang mijn goede voornemens van kracht zijn. Ik hoef dan ook pas komende week op zoek naar een andere supermarkt. Dat dan weer wel.

Leon Boer

advertentie
advertentie