Schaakchallenge

Nieuws

GORINCHEM - Op woensdag 22 januari 2014 is er van 13.30 tot 16.15 uur een Schaak Challenge op de Gomarus scholengemeenschap aan Lange slagenstraat 11 in Gorinchem. De slim.nl Schaakchallenge kan georganiseerd worden dankzij de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, Schaakclub De Giessen en Linge uit Giessenburg, schaakvereniging Sliedrecht, de Gomarus scholengemeenschap en hoofdsponsor slim.nl.

In drie kwartier tijd leren kinderen schaken van ervaren schakers en gaan daarna meteen een eerste schaaktoernooi spelen. Kinderen die al een beetje kunnen schaken spelen in een andere categorie en de kinderen die al op een schaakclub zitten spelen een toernooi via het programma Playchess. Ook mag iedereen aanschuiven voor een simultaan tegen damesmeester Anne Haast, Jeugdkampioene van Nederland in de A categorie en topscorer van het Nederlands Vrouwenteam bij het EK landen 2013. De gastheer van deze middag is Internationaal Meester Hans Böhm.

De Gomarus Scholengemeenschap wil met de Schaakchallenge een extra uitdaging bieden aan leerlingen. Van de Gomarus doen leerlingen uit klas 1 tot en met 3 havo / vwo mee, die zich daar vrijwillig voor hebben opgegeven. Daarnaast krijgen ook een aantal leerlingen uit groep 8 de kans om mee te doen. Hiervoor zijn ongeveer dertig plaatsen beschikbaar, waarbij geldt: vol is vol.

De prijzen voor de toernooitjes worden om kwart over vier uitgereikt door niemand minder dan grootmeester Hans Böhm en de 20-jarige Damesmeester Anne Haast.

Alle kinderen die meedoen krijgen een schaaktasje (met schaakspel en schaakbord) en een gratis jaaraccount voor Playchess.

Kijk op www.slim.nl voor meer informatie of aanmelding en het volledige programma.

advertentie
advertentie