'Schoolse structuur doet wonderen'

Nieuws

SLIEDRECHT - Sinds augustus vorig jaar heeft De Rank, school voor speciaal onderwijs op reformatorische grondslag en tot voor kort gevestigd in Barendrecht, een onderkomen in het schoolgebouw van De Akker aan het Rondo. Wethouder van Onderwijs, Hans Tanis, oriënteerde zich afgelopen donderdag ter plekke en liet zich uitgebreid bijpraten en voorlichten.

Hij was duidelijk onder de indruk van de resultaten die op De Rank geboekt worden. De kleinschaligheid, 23 leerlingen volgen er speciaal onderwijs in drie groepen, en de laagdrempeligheid hebben een positieve uitwerking op de leerlingen. Met een aanstekelijk enthousiasme vertelt intern begeleider Margot van Mourik over de vaak onverwachte vorderingen die de leerlingen maken: ,,We steken bij wijze van spreken de vlag uit als een kind dat met blokken speelt, die blokken ook gaat tellen. Voor een ander misschien heel normaal, maar hier genieten we daar met volle teugen van. De schoolse structuur doet echt wonderen. Verder hebben we met de ouders dagelijks contact en ook dat werkt in ieders voordeel. De Rank heeft een MG-status en dat houdt in dat kinderen met een meervoudige handicap worden toegelaten. De rust en de ruimte hebben ook op hen een positief effect."

Het onderbrengen van De Rank in een bestaand schoolgebouw is volgens directeur en bestuurder Jan Voorthuyzen het gevolg van een unieke samenwerking tussen schoolbestuur en gemeente. Gevraagd naar de wensen voor de toekomst laat hij weten: ,,Het allermooiste zou één gemeenschappelijke voorziening voor kinderdagcentra en onderwijs zijn. Maar voorlopig zijn we met deze voorziening al dik tevreden."

advertentie
advertentie