Wandelcursus

Nieuws

SLIEDRECHT - Afslankpraktijk Vitaal houdt vanaf 3 februari een wandelcursus waarbij belangstellenden worden klaargestoomd voor het lopen van vijf kilometer. Er wordt gestart met tien minuten wandelen op een matig tempo en dat wordt uiteindelijk in drie maanden tijd opgevoerd tot het lopen van een afstand van vijf kilometer. Ook worden er tips gegeven ten aanzien van gezonde voeding.

Na twaalf weken kunnen de wandelaars lid worden van een wandel- of trimclub omdat het door het opbouwen van de conditie makkelijker is geworden zich aan te sluiten.

Francis Vlot, eigenaresse van Aflslankpraktijk Vitaal komt met de cursus omdat zij het belang van bewegen wil onderstrepen. ,,Dat bewegen gezond is, weet iedereen. Maar hoe komt het dan toch dat de gemiddelde Nederlander niet aan zijn of haar bewegingsnorm komt? Veel mensen hebben een zittend beroep of denken er gewoon niet zo bij na om meer te bewegen. Een of twee keer naar de sportschool is genoeg, denken de meesten, maar het tegendeel is waar. Om het risico op overgewicht en daarbij behorende ziektes, zoals diabetes, hart en vaatziektes en kanker te verkleinen, zou iedereen dertig tot zestig minuten per dag moeten bewegen. Naast het feit dat bewegen gezond is, is bewezen dat men zich dan lekkerder in zijn vel voelt en een grotere belastbaarheid heeft", aldus Francus Vlot. ,,Veel mensen vinden de drempel naar een sportschool, wandel- of trimclub groot omdat ze denken niet gelijk mee te kunnen, of omdat ze beweging niet gewend zijn, revaliderend zijn, uit een burn-out komen of gewoon niet zo van sporten houden."

Voor meer informatie: www.afslankpraktijkvitaal.nl of mail naar francis@afslankpraktijkvitaal.nl.

advertentie
advertentie