Teun draagt stokje over aan zoon Theo

Nieuws

SLIEDRECHT – Sportschoolhouder Teun Tromp (75) en zijn echtgenote Suzan hebben deze maand een belangrijke stap gezet en de leiding van de oudste sportschool in de Alblasserwaard overgedragen aan hun zoon Theo (39). Teun kijkt met veel plezier terug op de afgelopen decennia en is nog niet van plan om op zijn lauweren te gaan rusten: ,,Ik blijf karatelessen geven, zowel op landelijk als lokaal niveau.”

Door Ria Scholten

,,Toen ik in 1966 startte met Sportschool Tromp was ik in Sliedrecht een vreemde eend in de bijt. Het feit dat wij kozen voor een professionele aanpak van de lessen zorgde echter al snel voor een snelle aanwas van het aantal leerlingen”, blikt Teun terug. ,,Lange tijd heeft het accent op de judolessen gelegen. Dit kwam met name door de successen van Olympisch en wereldkampioen Anton Gesink, die de sportschool zelfs heeft geopend. De judosport kan al vanaf jonge leeftijd worden uitgeoefend en is met name voor kinderen van grote maatschappelijke waarde. Zij komen spelenderwijs in aanraking komen met gedragsregels, het vermogen om samen te werken en een behoorlijke mate van discipline.”

,,Het lespakket is in de loop der jaren uitgebreid. Ik heb zelf op hoog niveau gejudood en ging naar diverse landen op trainingsstage. In Frankrijk kwam ik in aanraking met karate en aikibudo, een sierlijke en efficiënte manier om jezelf te verdedigen. Met de cursussen zelfverdediging spelen we in op de vraag van met name ouderen. We kunnen met onze training angst wegnemen en er een stukje weerbaarheid voor in de plaats geven.”

Theo is voor velen geen onbekende want hij loopt al vanaf zijn zesde jaar mee in de sportschool en is op vele fronten actief. Hij is werkzaam als fysiotherapeut en werkt daarnaast bij het ASVZ. Sportief timmert hij stevig aan de weg. ,,Ik ben judoleraar, personal trainer, aikibudoleraar en geef verschillende fitness- en revalidatiegerichte trainingen”, vertelt hij. ,,Mijn partner Christel is sportlerares met CIOS opleiding en heeft twintig jaar ervaring in het lesgeven. Zij gaat samen met mij de kar trekken.”

,,Ik geef ook lessen in grappling. Dit is geen traditionele vechtsport, maar een verzameling van verschillende stijlen en achtergronden, waarbij het harde contact ontbreekt. In deze sport staat het grondwerk centraal. Bijzonder is dat hij niet wordt beoefend in de traditionele judokleding, maar in een korte broek in combinatie met een strak shirt.”

,,We maken gebruik van een aantal gemeentelijke sportaccommodaties, waardoor we de lestarieven relatief laag kunnen houden”, meldt Theo tot besluit. ,,De lessen worden gegeven in Sporthal De Valk in Sliedrecht en in de zalen van De Spil in Papendrecht en Cultureel Centrum Landvast in Alblasserdam. Voor uitgebreide informatie verwijs ik graag naar onze website www.sportschooltromp.nl. Ons telefoonnummer is 0184-770042.”

Foto-onderschrift:

Vader Teun wenst zoon Theo veel succes.

advertentie