Bestemming op pand stopt ondernemer

14 januari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Ondernemer Jurriën van Drunen van de Sliedrechtse winkel De Stoffenkraam kreeg nul op rekest. Hij informeerde naar de mogelijkheid om in het pand, waar vroeger het postkantoor in huisde, zijn winkel te beginnen. Maar dat was niet mogelijk, aldus de gemeente.

Van Drunen vertelt: ,,Voor mij leek het een formaliteit, informeren bij de gemeente of ik mijn winkel kon huisvesten in het oude postkantoor. Ik kreeg in eerste instantie te horen dat het beleid was dat dat niet mogelijk was; een week later kreeg ik de officiële afwijzing. Ik blijf het raar vinden; vroeger was er in dat pand altijd een winkel die van 9.00 uur tot 18.00 uur open was."

Jurriën van Drunen heeft al bijna negen jaar een stoffenwinkel aan de Rembrandtlaan bij het Burgemeester Winklerplein. Het is de hoofdvestiging, want inmiddels bestaan er door het hele land negen franchisewinkels. Daarnaast heeft de winkel een goed lopende webshop die wordt gerund vanuit Sliedrecht. ,,We zijn een marktleider op stoffengebied. We huren nu nog opslag op het indrustrieterrein, maar soms rijden we wel twee tot drie keer op een dag heen en weer. Dat is niet handig. Het pand van het oude postkantoor zou voor ons ideaal zijn om gedeeltelijk te gebruiken als winkel en de rest te gebruiken als opslag voor onder andere de webshop."

Het oude postkantoor, nu nog eigendom van PostNL Real Estate, biedt Van Drunen voldoende ruimte voor zijn winkel, denkt hij. ,,Voor ons zou het een

mooie stap verder zijn. Als we marktleider willen blijven, hebben we die ruimte echt nodig. We hebben zelfs de financiering voor de aankoop van het pand al rond en een koper voor ons oude pand. Het is dus niet dat we leegstand creëeren. Het oude postkantoor is daar al bijna vijf jaar weg, het is zonde dat daar nog geen actie is ondernomen."

Lees de reactie van de gemeente Sliedrecht op pagina 3.

advertentie
advertentie