Afbeelding

Gemeente en SLTC in gesprek

15 januari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De gemeente Sliedrecht laat weten al 'geruime tijd' met tennisvereniging SLTC in gesprek te zijn over de noodlijdende situatie van de vereniging. Hiermee reageert de gemeente op de noodkreet van SLTC die donderdag 16 januari in Het Kompas stond.

De Sliedrechtse tennisvereniging SLTC kampt met problemen. Stijgende kosten en dalende opbrengsten maken dat de vereniging amper het hoofd boven water kan houden. De problemen hebben geresulteerd in een langzamerhand noodlijdende tennisvereniging, stelt het bestuur in een noodkreet aan het gemeentebestuur.

Het bestuur heeft schriftelijk aan het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad uiteengezet waar de schoen wringt. Ook op de website www.sltc.nl wordt duidelijk gemaakt hoe alles in elkaar steekt.

De exploitatie van de SLTC staat onder druk. Veranderde vrijetijdsbesteding en concurrentie van andere vormen van sportieve recreatie hebben geleid tot een dalend ledenaantal. In 2008 telde de vereniging nog 400 leden, maar inmiddels is dit aantal geslonken tot 200.

,,Bij de verzelfstandiging van de tennisvereniging in 1992 is een commerciële erfpachtcanon bepaald, die langzamerhand zeer fors is. Ook speelt een rol dat de vereniging geen subsidie krijgt. Andere sportverenigingen worden geholpen met subsidie en veel lagere erfpachtlasten. Daarom vinden wij het verzoek alleszins rechtvaardig ook in aanmerking te komen voor een fikse subsidie, zodat we de speelvelden kunnen renoveren", aldus het bestuur.

De vereniging heeft deze problemen onder ogen gezien, stelt zij. ,,We hebben een businessplan gemaakt waar allereerst wordt beoogd de focus te leggen op meer dan nu het geval is: de jeugd. En daarin ook te investeren met betere oefenfaciliteiten en jeugdtrainer(s). Tevens wordt de gemeente gevraagd om eenmalig te investeren in groot onderhoud en renovatie van de banen. Een inkrimping van het aantal banen is daarbij denkbaar, zodat de nadruk kan worden gelegd op wat onder 'investeren in de jeugd' wordt verstaan." Tevens wordt een forse verlaging van de erfpachtcanon gevraagd.

advertentie
advertentie