Kleine Prijs van de Alblasserwaard

15 januari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De finale van de Kleine Prijs van de Alblasserwaard staat op het punt van beginnen. De strijd op zaterdag 25 januari waarin bands met volle overgave spelen om de titel en de bijbehorende prijs, het openen van Elektra's Tuinfeest 2014.

De eerste kandidaat was al bekend op vrijdag 15 januari doordat de talenten van Rusted Feathers de muzikale bandwedstrijd van Scholengemeenschap De Lagewaard wisten te winnen. De overige kandidaten zijn afgelopen week door middel van demo selectie geselecteerd voor de finale ronde in JC Elektra. De strijd wordt dit jaar gestreden door vier bands; Kid Harlequin, MXRCXL, Grimm van Dango en Rusted Feathers.

Kid Harlequin, een muzikaal gezelschap waarbij alle bandleden hun roots hebben liggen bij het Amsterdams Conservatorium. Enkele bandleden hebben al eens gespeeld op het tuinfeest met het toen veelbelovende Project D. Nu zijn ze terug met een band die Rock en Elektro invloeden weet samen te smelten in een spannend en muzikaal uitdagend geheel.

MXRCXL, Rotterdamse rauwe rock'n roll. Ze komen met scheurende gitaren beukende drumsecties en een rauw stemgeluid waar je niet om heen kan en wil. De grote vraag zal natuurlijk zijn, zijn ze in het live net zo goed als op tape? Soms ligt de kracht van een band verborgen in de eenvoud, geen extra opsmuk maar recht toe recht aan rocken.

Grimm van Dango is een band die is samengesteld uit de Rotterdamse singer/songwriter Tessa van Gemert en rockband The Harlets. Ze brengen verzorgde liedjes waarbij zowel de kant van zangeres Tessa wordt uitgelicht en de rock invloeden van The Harlets, verzorgde liedjes met een stevig randje is wat ze je komen brengen!

Rusted Feathers, soms zijn er jonge muzikanten waarvan het talent met geen pen te beschrijven valt en zo is het met deze jongen jongens, een absolute buitencategorie waarvan we hoe dan ook in de toekomst veel zullen gaan horen. Aan alle kanten kan men zien, horen en voelen dat er iets bijzonders op het podium staat te gebeuren en dan is het slechts in spanning afwachten opdat wat ze de liefhebber aan klanken gaan voorschotelen. De grote vraag voor deze jonge jongens is kunnen ze het gebrek aan ervaring compenseren met talent en de prijs mee naar huisnemen!?

De zaal gaat open om 20.00 uur de entree voor deze avond bedraagt 3 euro.

Speelschema:

21.15 - 21. 45: Rusted Feathers

22.15 - 22.45: Grimm van Dango

23.15 - 23.45: MXRCXL

00.15 - 00.45: kid Harlequin

advertentie
advertentie