Reclame op Sliedrechtse rotondes

22 januari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De Sliedrechtse gemeenteraad buigt zich dinsdag 28 januari in een opiniërende vergadering over het reclamebeleid. In dit nieuw vast te stellen beleid wordt commerciële bedrijven de mogelijkheid geboden reclameborden (maximaal vier) op de rotonde te plaatsen.

Dat de gemeente hiermee wil besparen op het onderhoud van de rotondes, zoals Het Kompas vorige week meldde, blijkt onjuist. ,,We hebben ervoor gekozen eerst alle rotondes onderhoudsarm te maken zodat de gemeentelijke plantsoenendienst voor relatief weinig geld (700 euro per jaar per rotonde, red.) dit zelf kan blijven uitvoeren. Ervaringen in andere gemeentes leren namelijk dat onderhoud door de commerciële bedrijven nog al eens te wensen over laat", licht Jeroen Sakko, beleidsmedewerker plantsoenen en reiniging, toe. ,,We houden het onderhoud dus liever in eigen hand, maar staan wel open voor reclameborden op rotondes. Een extern bedrijf bemiddelt hierin. Zij onderhandelen met de commerciële partijen. Het zijn daardoor niet per definitie lokale ondernemers die zich promoten op de rotondes."

De gemeenteraad moet eerst nog akkoord gaan met het nieuwe reclamebeleid. Naast het voorstel over de rotondes worden in dit beleid ook maatregelen genoemd om verrommeling, met name op bedrijventerreinen, van reclame-uitingen tegen te gaan. De gemeente wil de huidige excessen en buitensporige reclame, die vaak zonder toestemming zijn geplaatst, aanpakken.

advertentie
advertentie