Ook Sliedrechters hekelen leegstand

22 januari 2014 om 00:00 Nieuws

Eerder deze maand vroeg Van Drunen informatie op bij de gemeente om een winkel te kunnen beginnen in het oude postkantoor, maar kwam bedrogen uit.

SLIEDRECHT - ,,Nee, het leverde niet op wat we hadden gehoopt." Jurriën van Drunen van De Stoffenkraam baalt. Het gesprek met wethouder Ad de Waard was duidelijk, maar voor hem niet bevredigend. De wethouder was duidelijk over de bestemming van het door Van Drunen gewilde oude postkantoor. Het kantoor is voorlopig niet geschikt voor een winkel.

Op het pand blijkt geen winkelbestemming te liggen. ,,In feite kon de wethouder me nu niet veel meer vertellen. De gemeente blijft er bij dat er op het pand geen winkelbestemming rust en dat zij de winkels wil concentreren op de Kerkbuurt en het Burgemeester Winklerplein. Ik had gehoopt dat het gesprek meer deuren zou openen."

Het gesprek met wethouder Ad de Waard was een oriënterend gesprek. Van Drunen: ,,Ik heb daarin nog eens aangegeven dat het oude pand van het postkantoor voor ons ideaal zou zijn. Zo'n ruimte om onze winkel en opslag voor de webwinkel te vestigen is echt nodig, nu moeten we steeds heen en weer rijden naar de opslag en dat is echt niet handig." Van Drunen geeft aan er echt voor te willen gaan. Zo heeft hij de financiering voor het pand dat eigendom is van PostNL Real Estate al rond en ook zijn pand aan de Rembrandtlaan kan hij kwijt. ,,We kunnen er echt iets moois van maken en het is jammer dat dat niet zo makkelijk kan. Ik begreep ook dat de gemeente afspraken heeft over het stimuleren van het klimaat voor ondernemers en om ze in Sliedrecht te houden. Meewerking in deze zaak zou daar prima in

passen."

Naar aanleiding van een ingezonden brief op www.kompassliedrecht.nlontstond op de site een discussie over de mogelijke verhuizing van de winkel van Van Drunen. Veel lezers vinden dat de gemeente zou moeten meewerken aan de verhuizing van De Stoffenkraam naar het pand van het oude postkantoor en stellen dat leegstand niet wenselijk is. Van Drunen wacht nog op de uitslag van zijn schriftelijke aanvraag van de bestemmingswijziging.

advertentie
advertentie