Sliedrecht goed op koers in tweede periode

26 januari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT / ZWIJNDRECHT - Sliedrecht heeft middels een verdiende 1-2 overwinning bij Pelikaan goede stappen gezet in de strijd om de te vergeven prijzen in de eerste klasse C. De selectie van trainer John de Wolf doet volop mee in de strijd om de tweede periodetitel en met de komende twee thuiswedstrijden (Rijsoord en De Zwerver) op de agenda ligt men goed op koers.

Trainer John de Wolf zag in de overwinning een bevestiging van de goede "flow", waarin zijn team zich bevindt, mede ingegeven door een geslaagd trainingskamp in Valencia. " Dit zijn hele belangrijke punten, die eigenlijk nog onnodig moeizaam zijn binnengehaald. Met name voor de rust hebben wij zeker vier tot vijf 100% kansen gehad om na de 0-1 van Dennis de wedstrijd al in een vroeg stadium in het slot te gooien. Met een beetje meer geluk en overtuiging was dat zeker mogelijk geweest, nu krijg je op een ongelukkig moment vlak voor rust de tegentreffer voor je kiezen. Wij hebben echter in de rust afgesproken door te blijven gaan op de ingeslagen weg, onze tweede goal van Luciano was daarvoor de terechte beloning. Wij zitten, met twee thuiswedstrijden op rij op de agenda, Rijsoord en de inhaalwedstrijd tegen De Zwerver, goed in de race om de tweede periodetitel. Minpuntje is wel, dat je in het geval van Levy Liesdek weer tegen een discutabele gele kaart oploopt met schorsing tot gevolg en dat is jammer .. "

In de wetenschap, dat Sliedrecht in de voorgaande drie duels al twee maal eerder onderuit ging tegen de "Super-Peli's" gingen de gasten voortvarend van start. Met aanvoerder Stefan van Dam en Rob Kanters als centraal duo gaf men verdedigend weinig weg en bleef men in de omschakeling uitermate gevaarlijk. Zo stonden Luciano van Harlingen en Dennis Verhoef al na 1 minuut alleen voor doelman Rik Pomp. De sluitpost bij Pelikaan was vervolgens na 9 minuten kansloos op een kopbal van Dennis Verhoef na een assist van Luciano van Harlingen. Laatstgenoemden speelden ook een hoofdrol in de talrijke uitgespeelde kansen voor de rust die echter onbenut bleven. Ook kwam Pelikaan goed weg bij een afstandsschot van Levy Liesdek, die op de lat belandde.

Drie minuten voor rust viel de bal voor de voeten van Vincent de Klerk, die met een individuele actie zijn team naast Sliedrecht bracht : 1-1.

Na rust hield Sliedrecht met goed verzorgd positiespel grotendeels de controle over de wedstrijd. In de 66e minuut gaf David Pieters een assist-op-maat waar Luciano van Harlingen gretig van profiteerde : 1-2. Sliedrecht hinkte vervolgens op twee gedachten : doordrukken of gecontroleerd de wedstrijd uitspelen. Het koos voor het laatste, daarbij Pelikaan nog de mogelijkheid biedend om met een opportunistisch slotoffensief de gelijkmaker af te dwingen. Daarbij was doelman Rik Pomp nog het dichtste bij succes : in blessure tijd kopte hij een voorzet rakelings over het doel van collega Jeffrey ter Veer.

Opstelling Sliedrecht : Jeffrey ter Veer - Jordy de Jong, Stefan van Dam, Rob Kanters, Nigel van Egmond ; Berry de Groot, Levy Liesdek, Sander Vink ; David Pieters (66'Sahmet Ulusoy), Dennis Verhoef, Luciano van Harlingen.

Nilton Tavares Ramos en Fitim Meha zijn geblesseerd, Desley de Wolf geschorst.