26 januari 2014 om 00:00 Nieuws

Geachte mevr. Vermaat,

Zo akkoord ?

________________________________

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

________________________________

PERSBERICHT

GreenforGrey; eerste project opgeleverd

Hendrik-Ido-Ambacht, 27 januari 2014         

Op 24 januari 2014 is het eerste project van GreenforGrey opgeleverd bij de Stichting Senioren Residenties Drechtstreek te Sliedrecht. Dit project is een landelijke primeur van de methodiek. Inmiddels zijn er gesprekken met vele belangstellende organisaties en gemeentes.

?Consultancy for Sustainable Real Estate’ ( CSRE ) is initiatiefnemer, eigenaar en coördinator van GreenforGrey.

’GreenforGrey’ maakt het voor zorginstellingen, scholen, gemeentes, verenigingen etc. mogelijk, door middel van sponsoring door betrokken relaties, zonnepanelen te plaatsen.

De ?terug verdien tijd’ wordt door de sponsoring aanzienlijk gereduceerd en hierdoor wordt het voor deze instellingen / organisaties mogelijk bedrijfseconomisch verantwoord te investeren. Soms is aanvullende subsidie verkrijgbaar. Voorwaarde bij deze methodiek is dat ook ?laaghangend fruit wordt geplukt’ ten behoeve van verduurzaming / energiebesparing in de betreffende gebouwen.

De deelnemende instellingen / organisaties voeren hierdoor een deel van hun gewenste duurzaamheidsbeleid uit. De sponsorende bedrijven compenseren door deze fictieve aankoop van groene stroom a.h.w. een deel van hun milieubelastende activiteiten en verhogen door deelname aan ?Green for Grey’ hun duurzaamheidsimago.

Klimaatservice Holland BV, Elektro-service Holland BV en BM Van Houwelingen zijn de sponsoren van dit eerste project in Sliedrecht.

Deze bedrijven tonen hierdoor hun maatschappelijke betrokkenheid, hun inzet voor duurzaamheid en hun activieve betrokkenheid in de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed.

Contact: Voor nadere informatie : Ad van Driel , directeur CSRE ; www.csre.nl   info@csre.nl 

advertentie
advertentie