Krachten bundelen op Burenborrel

1 februari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - We netwerken wat af tegenwoordig. Vooral via de sociale media. Hoe meer likes op Facebook, volgers op Twitter en connecties op LinkedIn hoe beter. Maar kennen we ondertussen onze buren nog wel? Dat vroegen de ondernemers Ans van Hekken (Breeclean), Martin Witt (DRV), Dick Verboom (BonBon Partyservice) en Dianne ter Borg (Opel Centrale) zich af. Het viertal besloot daarom een Burenborrel te organiseren en nodigden daarvoor niet alleen hun Sliedrechtse buren op het Noord-Oost Kwadrant uit maar ook hun Hardinxveldse collega's van industrieterrein De Peulen.

Op vrijdag 31 januari werd de eerste editie van dit nieuwe netwerkplatform gehouden in de Opel Centrale van Dianne ter Borg in Sliedrecht. Ruim zeventig bedrijven hadden gehoor gegeven aan de oproep. ,,Een mooie opkomst voor de eerste keer", zegt Ter Borg tevreden. ,,En inderdaad werd ons vermoeden bevestigd: sommige ondernemers bleken vlak naast elkaar te zitten, maar elkaar niet te kennen. Positief vond ik ook dat ik ondernemers zag die normaal gesproken niet al die netwerkbijeenkomsten aflopen. Dat komt denk ik omdat deze borrel laagdrempelig is. En iedereen weet natuurlijk dat je beter een goede buur dan een verre vriend kunt hebben."

De initiatiefnemers willen de borrel twee keer per jaar houden. ,,En daarbij is het de bedoeling dat het dieper gaat dan alleen kennismaken. We hopen dat er samenwerkingen ontstaan, netwerken gedeeld worden en krachten gebundeld. Als we elkaar kunnen ondersteunen en versterken ontstaat er voor iedereen een win-winsituatie", vervolgt Ter Borg.

Bij elke bijeenkomst mag de gastheer of -vrouw iets vertellen over zijn of haar bedrijf. Zo vertelde Ter Borg haar genodigden over de Opel Centrale Groep die dit jaar haar veertigjarig jubileum viert. Haar ouders begonnen in 1974 in Papendrecht en inmiddels heeft het familiebedrijf diverse vestigingen in de Alblasserwaard.

De Burenborrel werd bijgewoond door de wethouders Cor de Jong (Hardinxveld-Giessendam) en Ad de Waard (Sliedrecht). De Jong benadrukte het belang van een goede buur. ,,In de huidige discussie rond de gemeentelijke herindelingen hebben wij als gemeente uitgesproken zeker ook naar onze westelijke buren te kijken. Goed contact met Sliedrecht is voor ons van groot belang." Ad de Waard sloot zich daarbij aan en complimenteerde de initiatiefnemers. ,,Samenwerking is heel belangrijk. Tussen ondernemers onderling, maar ook tussen gemeente en ondernemers. Daarom staat mijn deur altijd voor jullie open om over gezamenlijke initiatieven te praten."

Na de korte toespraken deed Jan van Es van de Glas- en Verfgroothandel alle aanwezigen een spontane uitnodiging. ,,Volgende keer zijn jullie welkom bij mij."

advertentie
advertentie