Vrijmetselarij

3 februari 2014 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Vrijmetselaarsloge 'De Schakel' te Dordrecht opent op maandag 10 februari haar deuren voor hen die geïnteresseerd zijn en een antwoord zoeken op de vraag: Vrijmetselarij ... een geheim genootschap of open bron van inspiratie? Het ontstaan en bestaan van vrijmetselarij zal toegelicht worden aan de hand van een presentatie en rondleiding door ons logegebouw. Uiteraard is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Loge 'De Schakel' is gevestigd aan de Muys van Holygang 10 in Dordrecht. De open avond is van 20.00 uur tot 22.00 uur.

Vrijmetselarij is een wereldwijd verbreide en regionaal gestructureerde broederschap van vrijdenkers. Door de vrije interpretatie van symboliek wordt samen gewerkt aan persoonlijke vorming waardoor een bijdrage aan een betere samenleving gestimuleerd wordt.

Vrijmetselaars erkennen de hoge waarde van de menselijke persoonlijkheid, de gelijkwaardigheid van alle mensen, ieders recht om zelfstandig te zoeken naar waarheid en ieders verantwoordelijkheid voor zijn doen of laten.

Vrijmetselarij wordt beoefend in plaatselijke verenigingen, loges genaamd. Vrijmetselaren betrachten verdraagzaamheid en streven naar harmonie; mede daardoor kunnen de loges ontmoetingsplaatsen zijn voor hen met uiteenlopende achtergronden, levensbeschouwingen en inzichten.

De toegang is gratis, vooraf aanmelden kan via 06-45220310 of secretaris@logedeschakel.nl.

advertentie
advertentie