Sliedrecht Sport naar final four

4 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Zo kon Sliedrecht Sport afgelopen zondag alvast enige sfeer proeven in dezelfde hal, waar over ruim twee weken de nationale beker lonkt. De deceptie van februari 2012 toen Alterno de toegang tot de bekerfinale versperde is inmiddels al lang en breed verwerkt: het tweede duel met VC Zwolle werd gecontroleerd en overtuigend tot een goed einde gebracht: 12-25, 16-25, en 22-25.

ZWOLLE - De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben het afgelopen weekeinde in de realisatie van één der belangrijke doelstellingen een behoorlijke stap dichterbij gezet. Het heroveren van de Nationale Beker staat hoog op het prioriteitenlijstje van de landskampioen en door een dubbele 3-0 zege op topdivisionist CSE VC Zwolle werd het ticket voor de halve finale op zaterdag 22 februari veilig gesteld. Opnieuw zal het Landstede Sportcentrum het toneel zijn van het Final Four toernooi. Ditmaal moet Sliedrecht Sport zich ten koste van VC Sneek trachten te plaatsen voor de bekerfinale, die één dag later is in hetzelfde theater. De tegenstander is dan de winnaar van de andere halve finale tussen Eurosped en Peelpush.

Trainer-coach Appie Krijnsen was tevreden over het verloop vn het afgelopen weekeinde, waarin en passant ook het competitieduel met SV Dynamo Apeldoorn tot een goed einde werd gebracht. Ondanks een verloren eerste set (23-25) waren de gastvrouwen in De Stoep tijdig bij de les om de wedstrijd vervolgens overtuigend naar de hand te zetten: 25-11, 25-21, 25-10.

,,We moeten momenteel echt periodiseren, omdat we te maken hebben met kleine blessures bij Celia Diemkoudre (scheenbeen), Inge Molendijk (heup), en ook Esther Hullegie en Nienke de Waard waren niet geheel fit. Maar toch zijn wij goed door het weekend heengerold en kunnen wij met een goed gevoel ons opmaken voor een écht pittige klus; de wedstrijden tegen het Russische Odintsovo. Wij hebben de tegenstander in een viertal wedstrijden bekeken, en het moge duidelijk zijn, dat wij een absolute topavond moeten hebben om het deze professionals lastig te gaan maken. Daarbij zal onze service van essentieel belang zijn, waardoor de spelverdeling moeite heeft de buitenkanten aan te spelen, want daar hebben zij heel veel power en sprongkracht. Ik geloof, dat de hal in Odintsovo zo'n 25 meter hoog is, dus we zullen vaker in hoger sferen gaan vertoeven dan dat dit over het algemeen in De Stoep het geval is. We gaan onze huid zo duur mogelijk verkopen, ik ben benieuwd in hoeverre wij mee kunnen gaan in het hoge niveau van Zarechie Odintsovo."

Amper bekomen van de inspanningen in Moskou wacht vervolgens alweer een volgende uitdaging : komende zaterdagavond staat het uitduel tegen Alterno in Apeldoorn op de agenda, belangrijk voor de ranking van de snel naderende play-offs. Een overwinning van Sliedrecht Sport in de Alterno hal zal de leidende positie in de competitiestand verstevigen, belangrijk voor het vervolg, dat uiteindelijk moet leiden naar de beslissende wedstrijden om het kampioenschap van Nederland.

advertentie
advertentie