5 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Hoi!

Wat moeten jullie nou ook al weer hebben voor dat kadertje? Of hebben jullie dat al?

Caroline

--------------------------------------------------------------------

Bij aankomst bij de Koninklijke BDU is dit bericht gecontroleerd op de aanwezigheid van virussen.

--------------------------------------------------------------------

'Politiek zit in mijn DNA'

SLIEDRECHT – Met 31 jaar is hij de jongste in de top van de kieslijst van CDA Sliedrecht: Rens den Besten. Zoon van oud-wethouder Ad den Besten. Dat Rens nu ook de politieke arena betreedt is dan ook geen toeval. ,,Het zit toch een beetje in je DNA.”

Door Caroline Voorbergen

Urenlang kan hij met zijn vader praten over de Sliedrechtse politiek. ,,Ik heb dat altijd leuk gevonden. Ik ben in Sliedrecht geboren en getogen en vind het interessant mijn dorp goed te volgen. Te weten hoe dingen in elkaar steken. Die karaktertrek heb ik absoluut van mijn vader.” Hij heeft er nooit over getwijfeld bij welke partij hij zijn politieke ambities zou ontplooien. ,,Natuurlijk ben ik van huis uit opgegroeid met het CDA. Het was ook mijn vader die mij in mijn studententijd stimuleerde lid te worden van de jeugdafdeling van de partij. 'Kijk daar maar eens rond. Daar word je nooit dommer van', zei hij toen. Inmiddels heb ik goed om me heen gekeken en voel ik me hier thuis. In de standpunten vind ik de normen en waarden terug die ik van huis uit heb meegekregen. De partij is christelijk en dat vind ik belangrijk. Zeker in Sliedrecht is de 'C' gelukkig heel duidelijk zichtbaar. En verder sta ik achter een plek rechts van het midden. De financiën op orde hebben, de lasten laag houden, maar wel met een sociaal gezicht.”

Rens stond al twee keer eerder op de kieslijst, maar niet eerder op een verkiesbare plek. Dit keer gaat de nummer vier voor een zetel in de raad. ,,Dat is mijn ambitie.” Om dat te bereiken is hij samen met zijn collega's druk met de campagne. ,,Elke zaterdag staan we in onze CDA-winkel op de Kerkbuurt om mensen te ontmoeten. Van daaruit ontplooien we onze acties in het dorp. We zijn in Parkzicht geweest, bij Tablis, de voetbalvereniging. Erg leuk om te doen. Ik dacht dat ik mijn dorp goed kende. Ik heb hier op school gezeten, ik werk nu hier, ben actief lid binnen de Hervormde Kerk, korfbal al jaren bij Merwede, heb een grote Sliedrechtse vriendengroep, ging vroeger vaak stappen in de Candlelight. Maar toch zie ik nu dat er nog heel veel valt te zien en te leren in mijn dorp. En dat ben ik ook zeker van plan. Ook na de campagne willen we mensen en organisaties zoveel mogelijk blijven ontmoeten. Ik weet dat de realiteit is dat je al snel wordt opgevreten door vergaderen en stukken lezen, maar de intentie is er.”

Rens studeerde logistiek en technische vervoerskunde op de HTS in Rotterdam. Inmiddels werkt hij echter in een andere sector: de IT. Bij het Sliedrechtse bedrijf TriGlobal is hij de allrounder die onder meer verantwoordelijk is voor het personeelsbeleid en de financiën. Wat zijn specialiteit zal worden binnen de CDA-fractie als hij een zetel bemachtigt, weet hij nog niet. ,,Zover is het nog niet. Mijn interesse gaat uit naar sport, maar bijvoorbeeld ook bouwprojecten. Ik zou Sliedrecht graag wat mooier maken, zodat alle inwoners trots kunnen zijn op ons dorp.”

advertentie
advertentie