Mentaal sterk sliedrecht sport wint topper bij Alterno

9 februari 2014 om 00:00 Nieuws

APELDOORN - Na een vermoeiende week met twee bekerwedstrijden tegen VC Zwolle, een competitiewedstrijd tegen SV Dynamo Apeldoorn en een Europa Cup-duel in Moskou tegen Zarechie Odintsovo (inclusief twee dagen reizen) wist een wilskrachtig en mentaal sterk Sliedrecht Sport de aanval op de koppositie in de eredivisie met succes af te wenden. In het hol van de leeuw won de selectie van Appie Krijnsen en Erik Zietse met 2-3 van Alterno, waarmee het de eerste plaats op de ranglijst voorlopig wist veilig te stellen. Als komend weekend ook de dubbele confrontatie met het Almelose Eurosped succesvol wordt afgewerkt, gaat Sliedrecht Sport als eerste geplaatste de play-offs in.

Dat het niet eenvoudig zou worden, stond voor de gasten uit de Alblasserwaard vooraf al duidelijk vast. Alterno, met Celeste Plak, Marlou Sommer en Linda te Molder als belangrijke aanvallende wapens, stuitte echter op een energiek en gemotiveerd Sliedrecht Sport dat in de eerste set meteen het initiatief nam. Een mindere fase in het spel van de landskampioen bracht Alterno nog dichtbij, het was niet voldoende voor de setwinst : 25-27.

Even haperde de machine van Sliedrecht Sport hetgeen door Alterno gretig werd benut door twee sets op rij te pakken : 25-17, 25-23. Het herstel, dat door Sliedrecht Sport al werd ingezet in de derde set, zette zich door in de vierde set, waar Esther van Berkel met een sterke opslagserie de afgeblufte thuisclub geen schijn van kans gaf : 13-25. Ook in de afsluitende vijfde set domineerden de gasten uit de Alblasserwaard: 9-15.

Voldaan en ook enigszins opgelucht kon Sliedrecht Sport daarmee de vierde zege in dit seizoen op Alterno bijschrijven, maar blijft het waakzaam gezien het feit dat de verschillen niet echt groot zijn.

advertentie
advertentie