Workshops muziek

11 februari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Op 24 februari vindt de introductieavond van de muziek workshops in jeugd en jongerencentrum Elektra plaats. Tijdens deze introductie avond krijgen belangstellenden inzicht hoe de workshop is opgebouwd en worden de groepen samengesteld aan de hand van het niveau van elke deelnemer/ster

De workshop bestaat uit de onderdelen zang, drum, (bas)gitaar, zowel elektrisch als akoestisch, en is er de mogelijkheid om als band één uur begeleiding te krijgen.

De muziekworkshops beginnen om 18.00 uur en lopen door tot 22.30 uur. Voor de jongste deelnemers is er ook de mogelijkheid, bij voldoende aanmeldingen, dit al in de middag te laten plaats vinden. De kosten zijn 50 euro- per persoon voor jongeren van acht tot en met 26 jaar. Voor deelnemers ouder dan 26 jaar bedraagt deelname 65 euro. Hiervoor krijg je als deelnemer tien lessen in kleine groepjes.

De eerste les start op maandag 1 maart en de laatste les vindt plaats op maandag 13 mei. Tijdens de schoolvakantie zijn er geen lessen.

De workshop wordt afgesloten met een presentatie in de concertzaal van het jeugd en jongerencentrum, waar het geleerde aan familie, vrienden en geïnteresseerden mag worden getoond. De eindpresentatie staat gepland op zondag 18 mei.

Deze workshops worden alweer enkele jaren gegeven door muziekdocent Randy Hoekwater. Naast scholieren bandjes speelde hij in diverse opkomende popgroepen op verschillende instrumenten en was hij zanger bij VOF de kunst. Tegenwoordig wordt hij vaak uitgenodigd als gast muzikant in bekende Nederlandse popgroepen en geeft muziekles bij diverse muziekscholen in het Land.

Door de jaren heen is improvisatie een steevast begrip voor Randy geworden. Randy stimuleert ook zijn leerlingen tot het improviseren tijdens het musiceren. Want muziek maken is niet alleen domweg iets naspelen, de speler kan, soms zonder dat diegene het zelf weet, zelf nieuwe dingen creëren in zijn spel waardoor musiceren ineens een hele andere ervaring wordt. Binnen de workshops wordt aandacht geschonken aan verschillende thema's; diverse genres en muziekstijlen, zoals bjazz, blues, rock, funk en soul.

advertentie
advertentie