Sliedrecht Sport slaat aanval op koppositie af

Nieuws

APELDOORN - Met nog twee wedstrijden te gaan, koestert Sliedrecht Sport momenteel een marge van vier punten in de competitiestand ten opzichte van concurrent Alterno. Afgelopen zaterdagavond bleek Sliedrecht Sport in een rechtstreeks treffen met het team uit Apeldoorn opnieuw de sterkste (2-3). En dat na een week met de nodige inspanningen zoals een (retour)reisje Moskou, een Europese wedstrijd tegen de fullprofs van Zarechie Odintsevo en en passant werd ook de Final Four van het Nationaal Bekertoernooi gespeeld, waarbij VC Zwolle tweemaal ruim moest buigen voor de landskampioen: 3-0 en 3-0.

De gewonnen vijfsetter tegen Alterno werd mede mogelijk dankzij de sterke mentale veerkracht van de landskampioen, die bij een 2-1 achterstand de rug wist te rechten en vervolgens overtuigend de zege voor zich opeiste: 25-27,25-17,25-23,13-25,09-15. Het betekende tevens de vierde zege in dit seizoen op Alterno, dat echter gezien het niet bijster grote krachtsverschil zeker niet kansloos is in de play-offs.

Komend weekeinde sluit de eredivisie het reguliere deel van het seizoen af. Sliedrecht Sport resteren nog twee wedstrijden, beiden tegen Eurosped uit Almelo. Komende zaterdag komt de selectie van trainer Jan Berendsen naar De Stoep (aanvang 20.30 uur), 24 uur later staan beide teams opnieuw tegenover elkaar, dan in het IISPA Sportcentrum in Almelo (aanvang 18.00 uur). Eén overwinning is voor Sliedrecht Sport voldoende om als eerste geplaatste te beginnen aan de play-offs. De play-offs beginnen 1 maart. De nummers 1 tot en met 6 gaan in een volledige competitie met tien wedstrijden uitmaken wie er als de nummers 1 en 2 de finale van de play-offs spelen in een best of 5.

Trainer Appie Krijnsen houdt de gang van zaken van de laatste weken nauwkeurig in de gaten. ,,Natuurlijk is het een druk programma, maar voor ons geeft dat geen onoverkomelijke problemen. Je weet dat dit op je pad komt en gaat daar zo goed mogelijk mee om. Iets minder trainen vanwege het grote aantal wedstrijden houdt de boel toch redelijk in balans. We willen natuurlijk even pieken op het Final Four Toernooi, waar VC Sneek in de halve finale onze tegenstander is. Wel een team dat er als enige in slaagde ons een nederlaag toe te brengen. We zijn dus op onze hoede."

Als deze voorbeschouwing van de persen rolt, is de tweede wedstrijd tegen Odintsovo inmiddels al gespeeld (woensdagavond) en is het niet geheel denkbeeldig dat Sliedrecht Sport is uitgeschakeld voor de halve finale van de Challenge Cup, die het team naar het Franse Mulhouse zou hebben gebracht. Geen schande, de vier rondes die werden gehaald betekenen een mijlpaal in de clubhistorie en een puike leerschool in het ontwikkelingsproces van menig speelster.

advertentie
advertentie