Sliedrecht laat lelijke steken vallen

Nieuws

SLIEDRECHT - In een tijdsbestek van vier dagen zijn de aspiraties van Sliedrecht voor de tweede periodetitel als sneeuw voor de zon verdwenen. Twee opeenvolgende nederlagen (0-1 tegen De Zwerver, en 3-0 bij V.V.G.Z.) gooiden de deur naar dit succes keihard dicht, selectie en technische staf zullen de aankomende week harde noten kraken om het lek snel boven te krijgen.

Trainer-coach John de Wolf bleef kort in zijn commentaar: ,,Wij hebben gewoon heel slecht gespeeld. Slordig, zonder overtuiging, en daarbij zijn de doelpunten van V.V.G.Z. karakteristiek voor hoe wij de wedstrijd beleven. Wij zullen ons nu moeten focussen op de derde plaats, ik zal er persoonlijk voor waken, dat dit seizoen voor ons niet zomaar als een nachtkaars zal uitgaan."

Opvallend was, dat Sliedrecht, zowel in de midweekse thuiswedstrijd tegen De Zwerver alsmede drie dagen later in Zwijndrecht bij V.V.G.Z, zelden de indruk wekte met overtuiging te werken aan een opgave, die op papier niet onoverkomelijk leek: de thuiswedstrijden winnen van De Zwerver en Rijsoord, en een goed resultaat neerzetten tegen V.V.G.Z., waardoor de tweede periodetitel opgeëist kon worden. De realiteit was echter heel anders; De Zwerver troefde Sliedrecht af op wilskracht en inzet en kon in de slotfase middels een benutte strafschop de volle winst binnenhalen.

Met Desley de Wolf en Levy Liesdek weer beschikbaar na een schorsing, en met Nilton Tavares Ramos beginnend vanaf de bank, moest de uitglijder van de woensdagavond snel worden weggepoetst. Het lukte Sliedrecht echter niet een overwicht te creëren: de opbouw geschiedde in een te laag tempo en veel foute passes en opvallend veel balverlies gaven V.V.G.Z. de inspiratie, dat er deze middag wellicht iets te halen viel.

Er viel er voor de toeschouwers op sportpark De Noord overigens weinig te genieten in de eerste helft, waarbij beide keepers nauwelijks op hun kwaliteiten werden getest. Ook na de thee leek de wedstrijd in niveau en beleving nauwelijks te verbeteren, totdat spits Joey Klein in de 62e minuut vanaf links de bal wist te veroveren en met een strak, laag schot in de verre hoek doeltreffend af te ronden (1-0). Sliedrecht was extra gewaarschuwd, bracht Nilton Tavares Ramos in voor Sahmet Ulusoy, maar moest amper 4 minuten later een tweede tegenslag verwerken. De ingewisselde topscorer Michael Dell'Avo zag zijn goed genomen vrije trap op de paal belanden, Joey Klein troefde vervolgens alles en iedereen op alertheid af door in de rebound te scoren (2-0). Een schot naast het doel van Nilton Tavares Ramos en een afstandsschot van Levy Liesdek waren het enige weerwerk, dat Sliedrecht kon aantekenen, voordat Joey Klein in de 74e minuut een solo op de achterlijn van Aron de Keijzer eenvoudig kon binnentikken (3-0).

De teleurstelling was groot bij Sliedrecht, waar de komende uitwedstrijd tegen degradatiekandidaat Zaamslag een nieuwe testcase wordt om de vormcrisis bij De Lockhorstclub een resoluut halt toe te roepen.

Opstelling Sliedrecht: Jeffrey ter Veer, Jordy de Jong, Stefan van Dam, Rob Kanters, Sahmet Ulusoy (63' Nilton Tavares Ramos) ; Berry de Groot, Levy Liesdek, Desley de Wolf, Sander Vink, Dennis Verhoef en Luciano van Harlingen.

advertentie
advertentie