Cursus Peuter in zicht

17 februari 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - Het Centrum voor Jeugd & Gezin start in samenwerking met de Rivas Zorggroep een nieuwe serie van de cursus Peuter in zicht. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en is bedoeld voor ouders met kinderen in de leeftijd van anderhalf tot en met drie jaar. De eerste bijeenkomst vindt plaats op vrijdag 7 maart.

Peuter in zicht is een praktische cursus waar men adviezen krijgt die van pas komen bij de opvoeding van een peuter.

,,Voor peuters wordt de wereld steeds groter en zij ontwikkelen zich razendsnel. Dat is voor ouders boeiend om te zien, maar ook wel eens lastig. Peuters kunnen last hebben van driftbuien, willen soms niet eten of luisteren niet. Veel ouders krijgen hiermee te maken. In deze oudercursus bespreken we hoe ze daarmee om kunnen gaan", aldus Nelleke de Vries, een van de begeleiders van de cursus en pedagogisch adviseur bij Rivas. ,,Ouders kunnen onderling ervaringen uitwisselen. Daarnaast geven we ouders tips en praktische handvatten, die gericht zijn op een plezierig contact tussen ouder en kind."

De bijeenkomsten zijn van 9.30 uur tot 11.00 uur in het Centrum voor Jeugd & Gezin aan de Nicolaas Beetsstraat 2-6. De vier bijeenkomsten vinden plaats op vrijdag 7, 14, 21 en 28 maart. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Geïnteresseerden dienen zich vooraf wel aan te melden. Dat kan tijdens kantooruren bij het CJG Sliedrecht via 0184-420539 of via e-mail n.de.vries@rivas.nl.

advertentie
advertentie