Afbeelding

Watertoren NV gooit handdoek niet in de ring

Nieuws

SLIEDRECHT - Projectontwikkelaar Watertoren NV heeft met verbazing kennis genomen van het collegevoorstel om niet verder te gaan met het huidige plan voor het terrein aan de Rivierdijk. ,,Na ruim tien jaar intensief overleg gaat de deur onverwachts dicht. Het gemak waarmee dat gebeurt heeft ons enorm verbaasd", zegt Marika Sinke, advocaat van de projectontwikkelaar.

,,Er is in die tien jaar veel ingeïnvesteerd in onderzoeken, er ligt een ontwerp waar mijn cliënt nog steeds in gelooft, ook in de haalbaarheid ervan. Dan kun je dit niet zomaar stop zetten zonder wederzijdse verplichtingen en de verplichtingen die partijen inmiddels juridisch gezien over en weer hebben. Dat doet geen recht aan alle moeite die is gedaan", aldus Sinke van Adriaanse van der Weel Advocaten.

Zij zegt dat haar cliënt zeer waarschijnlijk gebruik zal maken van het inspreekrecht in de raadsvergadering van dinsdag 25 februari. Mocht de raad het collegevoorstel aannemen op 11 maart, dan overweegt Sinke een schadeclaim namens haar cliënt.

advertentie
advertentie