Sliedrecht Sport sterk van start in kampioenspoule

23 februari 2014 om 00:00 Nieuws

Via de set(tussen)standen 5-9, 8-20 werd de eerste set vrij eenvoudig binnengehaald : 12-25. VC Weert gaf in de tweede set behoorlijk veel tegengas, trok de balans in de wedstrijd weer gelijk (25-21) en leek ook in de derde set op weg naar een verrassend resultaat. Het was voor Sliedrecht Sport het sein om definitief orde op zaken te stellen. Met 18-25 en 19-25 als setstanden kwam de overwinning niet meer in gevaar en kan men zich met groeiend zelfvertrouwen gaan voorbereiden op de tweede wedstrijd : uit bij VC Sneek. In de Sneker Sporthal valt nog een rekening van zaterdag j.l. te vereffenen en het is interessant om te zien hoe de wedstrijd zich zal ontwikkelen. Volgende week woensdag (aanvang 19.30 uur) komt VV Alterno naar de Stoep, een voorproefje op de door iedereen verwachte finale om het kampioenschap van Nederland.

WEERT - Nauwelijks drie dagen na het beker echec in Zwolle blijkt Sliedrecht Sport de teleurstellingen goed te hebben verwerkt. Bij de start van de play-offs in de kampioenspoule won de landskampioen met 3-1 van VC Weert en liet het met het vertoonde spel zien, dat het team van Appie Krijnsen gemotiveerd en mentaal sterk aan de beslissende fase van het seizoen is begonnen. Met name in de eerste set kregen de gastvrouwen van sporthal Aan De Bron een getergd Sliedrecht Sport tegenover zich, dat sportieve revanche wilde halen, met name op zichzelf.

Geen beker dus in de prijzenkast van sportkantine De Stoeprand, VC Sneek steeg op het juiste moment boven zich uit en profiteerde van een mindere dag van Sliedrecht Sport, toevalligerwijs net als een jaar geleden tegen Alterno weer in het Landstede Sportcentrum te Zwolle.

Trainer-coach Appie Krijnsen startte in de basis met, onder andere, Celia Diemkoudre en Lyn Thijssen. Esther van Berkel moest voor het scorend vermogen zorgen. In de openingsfase van de wedstrijd was echter weinig van nastreven van de doelstellingen terug te vinden: VC Sneek nam brutaal het initiatief, kwam veelvuldig tot scoren via de buitenkanten en stond verdedigend goed bij aanvallen van Sliedrecht Sport. Via achterstanden 5-1, 9-4 en 12-9 kwam Sliedrecht Sport pas bij 13-13 langszij, maar verzuimde om door te drukken. VC Sneek kwam met 25-17 nog vrij gemakkelijk aan de zege in de eerste set en bleef ook in een gelijkopgaande tweede set nadrukkelijk in het spoor van Sliedrecht Sport, dat veel moeite had met de aanvallen van de pas 17-jarige Marrit Jaspers. Het leverde een fikse bijdrage tot de 30-28 zege in de tweede set en de 2-0 voorsprong in de wedstrijd.

Pas in de derde set kwam Sliedrecht Sport op stoom onder aanvoering van een ontketende Esther van Berkel, die een groot aandeel had in de 18-25 setwinst. Ook in de vierde set leek Sliedrecht Sport het lek nadrukkelijk boven water te hebben en kwam de setwinst nauwelijks in gevaar: 16-25.

In de afsluitende vijfde set kwam Sliedrecht Sport aanvankelijk goed uit de startblokken (1-5) maar wist het karaktervolle VC Sneek toch weer gelijk te trekken (6-6). Sliedrecht Sport zette aan voor een slotoffensief en bij 7-11 leek de finaleplaats binnen bereik. Maar net als een week eerder in de thuiswedstrijd tegen Eurosped TVT blokkeerde Sliedrecht Sport zeer nadrukkelijk en wist VC Sneek doeltreffend te profiteren met het verzilverde matchpoint van eerder genoemde Marrit Jasper als ultiem geluksmoment: 15-13.

Coach Appie Krijnsen had het één en ander met lede ogen aangezien, trachtte door aanpassingen het tij te keren, maar op de cruciale momenten glipte ook hem deze wedstrijd door de vingers: ,,We vergaten regelmatig vanuit de discipline te spelen, speelden soms ook zonder initiatief en slordig en dat speelde VC Sneek op de cruciale momenten in de kaart. Wij moeten deze mentale tik heel snel een plaatsje geven, deksel erop en op naar de beslissende slotfase in de competitie."