Halve van Hercules

24 februari 2014 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - De tweede wedstrijd in het Grote Rivieren Loopcircuit 2014 is degene die qua afstand de grootste uitdaging vormt van alle acht lopen in het circuit. Op zaterdag 8 maart staat de 38ste Halve van Hercules op het programma, de halve marathon van Dordrecht.

Een ijzige wedstrijd was het vorig jaar, waarin Ruben Scheurwater en Anne Zijderveld niettemin de parcoursrecords aanscherpten tot respectievelijk 1.11.58 en 1.23.06. Nu zien de vooruitzichten er gunstiger uit voor de 21,097 kilometer langs het Wantij en door de Hollandse Biesbosch.

Gebaseerd op het aantal voorinschrijvingen lijkt de organisatie een recordaantal deelnemers te mogen verwelkomen. Het loopevenement begint om 10.00 uur met verschillende kleuter- en jeugdlopen voor zes tot en met dertien jaar op de atletiekbaan van Hercules aan de Halmaheiralaan 35 in Dordrecht en om 11.45 uur beginnen prestatielopen over vijf en tien kilometer. Het startschot voor het hoofdnummer, de halve marathon, klinkt om 11.30 uur.

De Halve van Hercules is een Atletiekuniewedstrijd voor de categorieën Msen, M35, M45, M55, Vsen, V35 en V45. Vooraf inschrijven is tot en met 4 maart mogelijk via www.voorinschrijven.nl. Op de dag zelf kunnen lopers nog terecht bij de inschrijftafel in de kantine van DK & AV Hercules.

Wie tijdig aanwezig is, kan mogelijk nog een gratis massage krijgen. Het BMS-massageteam stelt namelijk vanaf 11.00 uur drie tafels op in het clubgebouw van Hercules, waar het voor een - uiteraard beperkt - aantal lopers mogelijk is om gemasseerd te worden.

Alle wedstrijdinformatie, alsmede de tussenklassementen in het Grote Rivieren Loopcircuit 2013, is te vinden op de website www.avtyphoon.nl/loopcircuit.

advertentie
advertentie