Op stap met Willems Wonderkoffer

25 februari 2014 om 00:00 Nieuws

DORDRECHT - Al gehoord van Willems Wonderkoffer? Kom vanaf 5 maart naar het Dordrechts Museum en ontdek de verhalen achter Willem II en Anna Paulowna. Families kunnen met de wonderkoffer een reis maken langs de pracht en praal in de tentoonstelling. Het museum richt voor deze gelegenheid ook een Koninklijk Schildersatelier in dat elk weekend is geopend.

Willems Wonderkoffer zit vol persoonlijke schatten, verhalen en herinneringen van Willem II en Anna Paulowna. Deze spullen wijzen je de weg door de tentoonstelling. Elk voorwerp uit de koffer vertelt een verhaal en legt een link tussen de kunstwerken in de tentoonstelling, het verleden en het heden.

De historische figuren Willem en Anna en hun kunstcollectie komen op deze manier tot leven. Steeds wordt er een link gelegd met het hier en nu door koning Willem-Alexander en koningin Maxima in het verhaal te betrekken. De levens van beide koningsparen hebben opvallend veel overeenkomsten.

Als doe-het-zelf rondleiding haal je de wonderkoffer aan de balie bij de ingang van de tentoonstelling Willem II- Kunstkoning. Het gebruik van de koffer is gratis, exclusief museumentree. Er is een beperkt aantal beschikbaar, dus op=op.

Ook zijn er begeleide familierondleidingen waarbij een museumdocent de interactieve kofferreis begeleid, zondag 20 april (1ste paasdag), donderdag 1 mei (Hemelvaart)/ en maandag 9 juni (2de Pinksterdag). Aanmelden: www.dordrechtsmuseum.nl/tickets. De kosten bedragen 2,50 euro, exclusief museumentree.

In het Dordrechts Museum is speciaal voor de tentoonstelling vanaf 8 maart een Koninklijk Schildersatelier ingericht. Iedere zaterdag en zondag van 14.00 uur tot 16.30 uur is er voor kinderen van zes tot veertien jaar een leuke inloopworkshop met elk weekend een ander thema. De workshop wordt begeleid door een museumdocent.

Deelname is gratis, exclusief museumentree. Tot en met twaalf jaar gratis museumtoegang.

advertentie
advertentie