AH zet diefstal portemonnee op YouTube

16 juli 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - "Deze brutale hamster zien wij graag in een kooi". Met deze tweet lanceerde Albert Heijn Sliedrecht in de nacht van dinsdag op woensdag een YouTube-filmpje van acht seconden op internet waarop heel duidelijk is te zien hoe een man op sluwe wijze de portemonnee uit de tas van een oudere vrouw pikt. Haar tas lag in de kar op het kinderzitje, zij pakte op dat moment iets uit het onderste schap en zag niets gebeuren. Het filmpje werd in korte tijd duizenden bekeken en is ook geplaatst op populaire websites van De Telegraaf, GeenStijl en Dumpert.

Machiel Pranger, manager van de Sliedrechtse supermarkt, is er helder over: ,,Laat maar komen die lafaard." Pranger is niet de man achter het twitteraccount van Albert Heijn en heeft het filmpje ook niet op YouTube gezet, maar hij heeft alle begrip voor deze actie van één van zijn medewerkers. ,,Hier komt een stukje boosheid bij kijken van deze medewerker en dat kan ik me heel goed voorstellen. Dit zijn zulke schrijnende situaties, zeker als oudere mensen het slachtoffer zijn. Dit moet een keer stoppen. We zien dit in onze branche nog steeds toenemen. Vorige week nog is er 750 euro uit de Etos gestolen. Wanneer houdt het op?"

Pranger is zich bewust van het feit dat de privacy van de dader op deze manier in het geding komt, maar wil daar niet dieper op ingaan. ,,Ik heb in ieder geval geen medelijden. Dan moet hij zich maar snel melden."

Toch heeft Albert Heijn na overleg met de politie woensdagavond besloten het filmpje te verwijderen. AH bedankt in een tweet de "enorme support" via social media. Toch is de dader nog niet aangehouden. Tips zijn daarom welkom bij de politie via 0900-8844.

Via deze link is het filmpje nog te zien: https://vine.co/v/MQbVe0xvwO0

advertentie
advertentie