Afbeelding
archief

Sliedrechter betrokken in grootschalige verduistering van elektrische fietsen

25 juli 2014 om 00:00 Nieuws

SLIEDRECHT - De politie heeft met de arrestatie van een 28-jarige inwoner van Soest een verduistering van 56 elektrische fietsen met een waarde van 77.000 euro opgelost. Een 43-jarige inwoner van Sliedrecht was de grootste afnemer van de Soester en bood de fietsen weer aan op Marktplaats.

Het onderzoek nam een aanvang met een aangifte die eind december 2013 werd gedaan door de eigenaar van een fietsenwinkel in de gemeente Soest. Na inventarisatie van de voorraad bleek dat hij vanaf medio 2013 fietsen miste uit de winkel en de opslagloods. Het onderzoek van de rechercheurs richtte zich in de eerste fase op de mogelijke afnemers van de verdwenen fietsen en de bedrijfsadministratie. Hierbij bleek dat een werknemer, die al 11 jaar bij de fietsenwinkel in dienst was, zogenaamde "spookfacturen" had aangemaakt. Aan de hand van deze valse facturen kreeg de recherche zicht op de afnemers van de kostbare fietsen. Met de framenummers van de leveranciers werden de verzekeringsmaatschappijen benaderd met de vraag of voor deze fietsen een verzekering was afgesloten. Dit bleek in zes gevallen inderdaad gebeurd te zijn. De bezitters kregen hiermee een gezicht en konden benaderd worden. Heler wordt bekend

Uit verhoren van de uiteindelijke bezitters werd duidelijk dat een groot aantal fietsen waren afgenomen van dezelfde man, een 43-jarige inwoner van Sliedrecht. Deze verdachte kocht de fietsen van de Soester en plaatste advertenties op Marktplaats waarin deze fietsen weer te koop werden aangeboden. De bedragen waren van dien aard dat de bezitters niet beticht konden worden van opzet- of schuldheling maar de Sliedrechter speelde in deze zaak wel een bedenkelijke rol. Hij werd dan ook als verdachte aangemerkt.

Op maandag 14 juli besloten politie en justitie tot de aanhouding van de twee verdachten over te gaan. Tijdens de verhoren bekende de werknemer de verduistering in dienstbetrekking grotendeels. Zijn grootste afnemer was de inwoner uit Sliedrecht. De Soester werd op donderdag 17 juli voorgeleid bij de rechter-commissaris en in afwachting van de behandeling van de rechtszaak naar huis gestuurd.

advertentie
advertentie