Afbeelding
ZHZActueel.nl / R.A van der Sterren

Vier auto's door brand verwoest in Sliedrecht

Brand

SLIEDRECHT In Sliedrecht zijn maandagochtend 30 december 2019 vier personenauto's door brand verwoest. Even voor 5.30 uur kwamen er op de 112-meldkamer telefoontjes binnen dat er auto's in brand zouden staan. Al snel bleek dat in drie verschillende aangrenzende straten auto's in brand stonden. Daarop werden twee blusvoertuigen van de Sliedrechtse brandweer en een blusvoertuig van brandweer Hardinxveld-Giessendam gevraagd met spoed ter plaatse te gaan.

Vier auto's
In de Sliedrechtse wijk aangekomen bleek dat in de Rietzangerstraat en Karekietstraat beide één auto in brand stond. In de Vinkenstraat stond een auto in lichterlaaie en begon inmiddels ook een twee auto te branden. Het eerste blusvoertuig bluste de auto in de Karekietstraat grotendeels om vervolgens door te gaan naar de brandende auto's in de Vinkenstraat. Het tweede blusvoertuig van de Sliedrechtse brandweer was inmiddels in de Rietzangerstraat aan het blussen. En nablussen van de auto in de Karekietstraat werd vervolgens door de Hardinxveldse spuitgasten gedaan.

Eerdere brandstichtingen
In de omgeving Merelstraat / Rembrandtlaan, gelegen tussen de straten waar maandagochtend de vier auto's in brand stonden, werd in de nacht van donderdag op vrijdag 27 december al een poging gedaan om een tweetal auto's in brand te steken. Deze pogingen van brandstichting mislukten maar ook daarbij liep een auto forse schade op.

Onderzoek
Alle vier de auto's zijn door de branden zwaar beschadigd geraakt en vermoedelijk allen total loss. Naar alle waarschijnlijkheid is er sprake van brandstichting, de politie heeft de branden in onderzoek. Getuigen die iets verdachts gezien of gehoord hebben, wordt gevraagd dit te melden bij de politie via 0900-8844.

Foto's en video's: ZHZActueel.nl / Ruben van der Sterren en Willem de Wolf.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie