Het resultaat was een nat pak, maar de boef was gevangen
Het resultaat was een nat pak, maar de boef was gevangen Politie Lek en Merwede

Nat pak voor politieman, maar wel dief Airpods aangehouden

Misdaad

SLIEDRECHT Met de zwemskills van de regionale politie zit het wel goed. Mede daardoor konden zaterdag twee verdachten van diefstal aangehouden worden.

Zaterdagavond had een jongen in Sliedrecht afgesproken om zijn Airpods te verkopen. De koper was samen met nog een jongen. Tijdens de verkoop rende de koper ineens weg met de Airpods zonder deze betaald te hebben. De koper sprong op een scooter die zijn “vriend” al had gestart en vol gas reden zij weg.

Politieagenten die de melding kregen, stelden een onderzoek in en al snel werd de scooter met de verdachten erop waargenomen in Dordrecht. De verdachten wilden echter niet stoppen, zodat de agenten in achtervolging moesten. Enkelen van hen konden de scooter de weg blokkeren, waarop deze het water in reed.

Een van de verdachten probeerde er vervolgens al zwemmend vandoor te gaan. Hij had echter geen rekening gehouden met de snelheid van de agent die hem achterna dook. Resultaat: een nat pak maar wel een dief te pakken. De andere verdachte kon hierop ook aangehouden worden. Beide verdachten zijn overgebracht naar het cellencomplex te Dordrecht. De recherche zal daar de zaak verder onderzoeken.

advertentie
advertentie